lördag 17 maj 2014

Graviditetskrämpor

Runt gravidvecka 8

Graviditetskrämporna kvarstår, det värsta är illamåendet och tröttheten. Att nästintill varenda dag känna sig illamående och med en stor avsmak för mat samtidigt som man känner sig omåttligt trött oavsett ovanligt många sömntimmat. En bra jämförelse är att jag numera går runt med en ständig bakfylla. Så känns det i alla fall, att vakna illamående, tvinga i sig någon mat. Lite vila och sedan försöka äta ytterligare lite till och sen ingen som helst energi för att orka göra något.

Det är tufft dessa dagar, speciellt på morgonen men även senare under dagen. Ibland på jobbet får jag antingen ställa mig och ta några extra djupa andetag men ibland klarar jag mig inte utan behöver gå in på toaletten och hulka mig över toaletten.

Att på jobbet byta flera bajsblöjor i rad och tömma illaluktande sopor känns emellanåt riktigt jobbigt. Ytterligare ett besök på toaletten ligger ofta nära till hands vid dessa aktiviteter. Hemma kan jag be Martin ta ut soporna men det är lite svårt att be en kollega eftersom att de fortfarande är ovetandes om det som sker i magen.

När jag kommer hem från jobbet är jag också ofta så trött att jag har svårt att hålla ögonen öppna, att gå och lägga sig runt nio på kvällen är nu nästan en pina då jag knappt orkar hålla mig vaken ända till denna för mig nu sena timma.

Inga kommentarer: