måndag 11 februari 2013

Värmland över en helg

Efter en tågtur mot de värmländska skogarna kom jag tillslut till tågets ändstation, Karlstad. På tågperrongen möttes jag av ett glatt leende och ett kärt återseende av min fina vän.

Vi gick en tur genom stan och hon visade sitt jobb innan vi tog bussen hem till hennes lägenheten. Några timmar att prata igen vad som hänt sedan sist väntades tills vi kom på att magarna kurrade lite väl mycket. Vi tog oss in till stan igen för att avnjuta en middag på Olearys, en oxfilé toast och friterad glass till efterrätt satt inte fel i min hungriga kurrande mage. Kvällen gick mot sin enda och vi åkte hem för att spendera några timmar till sängs.

På lördagen väntade Lindas födelsedag och vi blev väckta av hennes telefon plingade mest hela tiden av gratulationer från nära och kära. Efter morgonbestyren väntade en shoppingrunda på stan, efter shoppingen blev det en fika på espresso house och en kopp varm te gjorde gott i den frusna kroppen. Väl hemma hos Linda kom några släktingar och fikade för att fira hennes dag. När de åkt började vi förbereda kvällen med matlagning och fix av oss själva. God mat och vin framför melodifestivalen och sedan lite mer vin och ut på stan för att se vad Karlstads nattliv hade att vänta. Hemma sent på natten efter en partykväll på stan somnade vi fort och söndagen och min sista dag Karlstad bestod mest av packning inför tågresan och vid elva tog vi en sista gång bussen mot stan och tågstationen för att säga hejdå där vi tidigare samma helg kramat varandra och sagt hej.
En bra helg i Karlstad, men som alltid gott att komma hem. Trots mycket bra borta, hemma bäst!



Inga kommentarer: