tisdag 26 mars 2013

Jag vill bli liten igen!

Jag orkar verkligen inte, det har hänt IGEN! Ett nageltrång utan dess like har slagit till på min stackars tå igen. Jag har försökt och försökt in i det sista här hemma men har nu insett att även detta nageltrång är lite övermäktigt för mig att hantera. Ett besök till en mer utbildad person krävs, antagligen en läkare och ännu en tåoperation, tror till och med det heter könisch operation, någonting har jag lärt mig av dessa problem. Om det nu blir ytterligare en operation blir det den tredje sådana och andra för den nu drabbade tån. Den förra operationen var bland det värsta i mitt liv, den smärtan var olidlig. Bedövningssprutorna och smärtan efteråt var utom denna värld. Jag minns så väl hur jag låg och krampartat höll i britsen och grät och skrek av smärta och en dos rädsla. Sen väntade ett par dagar av hoppande på kryckor och omläggningar var dag. Vad jag egentligen vill säga med det här är att jag är förbannat skiträdd för att gå till vårdcentralen på detta besök och vill inget annat än att vara liten så någon kan följa med och hålla mig i handen. En del fördelar växer bort i samband med att man blir vuxen.



Check!

En sista redovisning är planerad och väntar imorgon förmiddag. Det känns fantastiskt bra. Äntligen är snart denna kurs över och den har verkligen varit en pina rätt igenom, inte på grund av svårighetsgraden utan snarare tråkighetsgraden. Jag glädjen mig enormt med att jag är färdig med kursen. Ytterligare ett steg till i rätt riktning mot drömmen om att bli lärare.

måndag 25 mars 2013

En kär ägodel mindre och en ny ägodel rikare

Idag har jag lämnat en mycket kär ägodel bakom mig. Den gamla kära ägodelen har hängt med länge och genom tre generationer från plastpappa till mamma och sist till mig. Den har nu börjar bli till åren och den orkar inte längre med det den en gång tidigare har gjort. Efter en kraftansträngning på 30-50% av maxansträngningen så orkar den inte längre med. Den dör för en stund innan jag ger den ytterligare energi. Nu ska jag låta den sova föralltid, men vi har haft många fina stunder hen och jag.
Min gamla fina iPhone 3 har bytts ut mot en ännu finare vit iPhone 4s. Jag tror vi kommer få minst lika många fina stunder ihop och jag är lycklig över att ha ett batteri som klarar sig enda ner till noll.


torsdag 21 mars 2013

Shopping med en fin vän

Julia och jag!
Ikväll åkte jag och hämtade denna goding för en shoppingsväng på Överby. Lokaltidningen höll i någon shoppingkväll som gjorde att det var billigare i många affärer. Jag fick köpt mig en vårjacka, innesulor som förhoppningsvis ska göra att jag går lite bättre i skorna och en liten inredningspryl. Jackan är den jag är mest nöjd med, enkel men mycket fin khakigrön jacka.
En mysig shoppingtur med mysigt sällskap.


Jag är inte bitter, eller?

Solen lyser in i fönstrens och värmer så gott på ryggtavlan när man sitter vid köksbordet, fåglarnas kvitter hörs och glassbilens melodi hörs emellan åt, ja ni läste rätt glassbilen. Hur skrattretande känns det inte? Att ta en glass utomhus i den oerhört fina vårsolen låter romantiskt härligt och fantastiskt men är ett stort fiasko. Att stå ute i halvt orkan, 2 ynka plussgrader och visserligen sol och förfrysa öron och få håret blåst i glassen som förfryser händerna, en glass i vårsolen låter fantastiskt, om det nu vore vår. Och bara så ni vet, jag är inte bitter!!!
(Nu ljuger jag också och inte om den fina vädret)

onsdag 20 mars 2013

Favoritkänsla

Ikväll var jag i städartagen, badrummet och sovrummet har fått sig en omgång.
Nu har jag krupit ner nyduschad i den renbäddade sängen med nyrakade ben och insmord från topp till tån i en nytvättad pyjamas. Är det någon som kommer sova som en prinsessa i natt så är det jag. Detta är en av mina favoritkänslor. Det grundar sig nog i minnen från barndomen, mamma höll på att tvätta och mellan omgångarna till tvättstugan tappade hon upp ett varmt skumbad som jag fick ligga länge i. Medan jag badade bäddade hon sängen med de fortfarande torkskåpsvarma sängkläderna och jag fick en lika varm pyjamas att klä på mig innan jag kröp under de varma täcket. Det var redan då min favoritkänsla, känslan har följt med upp i vuxen ålder. Inga nätter sover man så gott som dessa. Nu ska det bli riktigt gott att krypa närmre redan sovande Martin och jag ska göra detsamma.

tisdag 19 mars 2013

Vill och vill inte

19 mars, minusgrader, blåst och varning för 2,5 dm snö i slutet av veckan. Visst är det fantastiskt! Läste på någon nyhetssajt att det vid den här tiden inte varit så kallt på hundra år. Förra året satt jag på balkongen och pluggade redan i februari nu börjar mars lida mot sin sista halva och har ännu inte lyckats ha en skön solstund på min kära balkong. Det är för kyligt i luften helt enkelt.

Jag vill ha vår nu och inte massa mer snö. Jag orkar inte mer snö, nu vill jag ha sol och värme istället eller åtminstone plusgrader även om solen ska lysa med sin frånvaro. Jag vill inte ha den tjocka vinterjackan, jag vill inte ha halsdukar och vantar. Jag vill ha knoppar och härligt vårgrönt. Det är mycket man vill och inte kan styra över. Man får rycka upp sig och göra så gott man kan. En ny vas och tulpaner fick följa med hem idag för att livs upp lite.

måndag 18 mars 2013

Morgonfriss

Visst är det härligt att man är så snygg på morgonen. Osminkad, nyvaken med halva kudden kvar i ansiktet. Det är tur man inte får hjärtinfarkt av synen av sig själv i spegeln.

(Detta inlägg ville inte publiceras, utan la sig i utkast och har legat där och gottat sig ett par dagar)



Kan det hända att skolmoralen kommer tillbaka?

Idag har jag äntligen lyckats skriva denna kurs sista arbete. Det känns riktigt skönt, allt i denna kurs har varit så himla omotiverande, tråkigt och så långt ifrån lärorikt man kan komma. Jag kan inte säga att jag lärt mig speciellt mycket matnyttigt sen kursens start i januari och det känns så himla tråkigt. Jag lägger 3,5 år på utbildning för att jag ska lära mig något, inte för att jag ska glida igenom utbildningen, jag vill faktiskt lära mig och bli så förberedd jag bara kan inför arbetslivet.
När kursen i sig varit så omotiverande följer arbetena därefter, det finns ingen motivation till att skriva de, det känns bara jobbigt trots att de egentligen inte känns speciellt svåra. Det känns därför fantastiskt bra att det sista stora arbetet är skrivet och endast några små redovisningar att förbereda och genomföra.
Jag har nu planerat in nästa kurs i kalendern och det känns nästan som en liten ny gnista har tänts, då man faktiskt inser att en del föreläsningar kommer kännas intressanta igen.Jag blev också glad när jag såg vilka lärare som kommer hålla i nästa kurs, jag har haft de innan och vet att de är duktiga och inspirerade.
Frågan är nu, kommer skolmoralen att höjas och komma tillbaka eller är den borta förevigt? Jag tror på det sista, lagom att kursen blir intressant och lärorik kommer den få en knuff av våren och snart är vi framme vid tentaperiod igen och ytterligare ett år på utbildningen är genomförd.

onsdag 6 mars 2013

Varför kan man inte ha plåster i näsan?

Vaknade strax efter halv fem med ett ryck och känner att något börjar rinna ur näsan min, näsblod!
Yrvaken är det bara att hålla sig för näsan och i mörkret stiga upp, tända lampan i badrummet och använda papper efter papper efter papper. Jag inser, det vill inte sluta blöda. Lite kallt vatten, nej! Ligga ner, nja! Tyngdlagen gör sitt när man ställer sig upp och det börjar rinna igen. Så var det bara att börja om. Inser att jag inte kommer kunna gå till dagens studiegruppsarbete och börjar skriva smått på arbetet för att bidra med min del. Har varsin papperstuss i vardera näsborre och vila en stund halvliggandes på rygg, känner att det slutat och ska upp och slänga tussarna, då börjar det igen. Härlig morgon. En lugn dag på rygg i soffa och säng väntar för att mina stackars sår i näsan ska kunna läka. Dagens önskan, plåster i näsan!

måndag 4 mars 2013

Synden straffar sig!

Efter en helt fantastisk helg måste karman eller något slagit till, man kan ju inte få ha det för bra. I fredags åt vi planka hos mormor och morfar delandes på en flaska champagne. Fantastisk kväll, den godaste maten jag på länge ätit och i riktigt fint sällskap. Igår väntade en lugn skön dag med finbesök av Anna på kvällen, en riktigt mysig tjejkväll. Idag har Martin och jag fått chansen att mysa, en tur till tomten för att planera ännu mer inför framtiden och solen har dessutom lyst på oss hela dagen.
Men som sagt straffar det sig snabbt, efter en sån fantastik helg måste nått tråkigt ske. Kroppen har börjat ge med sig, Både jag och Martin har blivit slagna av förkylning, Martin är tät och snarkar så jag inte kan sova, jag nyser, nyser och nyser så jag nästan väcker honom. Alvedon, nässpray, halstabletter och näsdukar är mina bästa vänner för tillfället. Lovely!

fredag 1 mars 2013

1 mars

Fredagen är kommen och med den helgen. Jag inledde fredagen härligt med ett frisörbesök. Längden är ungefär densamma, mest fräschat upp topparna men resterande hår är desto mer uppklippt och uttunnat. En halv peruk har släppt från huvudet mitt och skönt känns det. Lagom till sommaren är det mycket hår igen, det växer som ogräs.

Efter denna härliga inledning på dagen ska den avslutas med fredagsmys på Dalslandsslätten hos mormor och morfar som ska bjuda på mat.
Morgondagen bjuder också den på kvällsmys men utbytt mormor och morfar mot AnnaBanana! Anna har lämnat kära Uppsala för att återvända till Väst igen för en helg. Så tjejmys med bästa kompisen väntar imorgon, vilket är svårslaget.

Helgen bjuder alltså på härliga möten med de jag tycker om allra mest!