torsdag 31 januari 2013

Tack SJ!

På jobbet idag blev jag vettskrämd, centrumchefen kom och berättade att de skulle ha VIP-kväll för bandy VM. Ryssarnas fruar skulle ut och shoppa. De skulle komma i grupp av 20-30 personer och ville ha lite extra hjälp för att gruppen skulle känna sig väl omhändertagen.
Jag som jobbade min allra första heldag i butiken blev genast lagom stressad. Ska jag stå med min halvknackliga engelska och ge rådgivning inför 30 ryska bandyfruar? Kanske inte det man vill ska hända första dagen ensam på jobbet.
Där stod jag vid disken nervös för kvällen.
Tiden närmade sig och mer nervös blev jag.En timma innan stängning slog till till och herregud, mardrömstimman var kommen. De kom med deras pälsar och skulle ha massa makeup-rådgivning och ställde en miljon frågor jag med min knappa engelska försökte besvara. Rådgivning samtidigt som kassan och otåliga var dem. Människor högt och lågt och jag ville bara hem.

Så gick det i alla fall till i mitt tidigare uppmålade scenario. Man ska inte måla fan på väggen men det gjorde jag kan man säga. Kvällen blev lugnare än lugnast, från vip-kvällen kom 4 st svenska tjejer som vilka kunder som helst. Inga överdrivna rådgivningar utan det gick väldigt smärtfritt över. Det var inte många som kom på eventet för något tåg i Göteborg hade ställt till det. Tack SJ!

söndag 27 januari 2013

The Body Shop-familjen

Lördagen den 26 januari - En magisk kväll!
Först väntade inventering på jobbet och det räknades smink, parfymer, body butters i högsta hugg. Allt eftersom inventeringen fortlöpte och vi började bli färdiga passade vi på att dricka lite vin innan vi tog en taxi in till stan. En god middag på Olearys väntade, lite plockmat till förrätt, huvudrätt och efterrätt och lite drinkar ovanpå det. Detta var dock inte det magiska, även om det var sjuhelvetes bra. Det magiska var sällskapet, jag är uppriktigt lycklig över vilka fina människor jag lärt känna i och med jobbet. Jag trivs så bra i lilla The Body Shop-familjen.
Jag är lycklig helt enkelt!

Nytta med nytta

Ett dumhuvud eller en som tar vara på tiden?

Ikväll har vi spenderat hos min mor och ätit god mat och spelat lite spel. Två glas vin och ingen bilkörning hem, utan buss. Läs noga nu, gärna en gång till. Jag har åkt buss och det tillhör inte vanligheten kan jag säga. Nathalie är bortskämd och åker bil. Martin däremot han är ännu större busshatare än mig. Han åker verkligen inte buss. Ikväll har vi gjort det ovanliga och faktiskt tagit bussen från lilla Vargön till Trollhättan.

Efter en promenad från bussen och hem i kylan har jag piggnat till och är allt annat än trött. Kylan får vem som helst att piggna till. För att förena nytta med nytta så att säga ska jag klockan ett på natten faktiskt läsa några sidor i kurslitteraturen, dels för pluggningens skull men också för att den är tråkig och kan göra mig lite tröttare. Nytta med nytta helt enkelt.

torsdag 24 januari 2013

I en rasande fart

Nu är man igång igen, skolan har börjat efter drygt en månad av ledighet. Stora kontraster med lång ledighet jämfört med december, då vi la in extra växeln i skolan för att kunna vara ledig runt jul och nyår och ovanpå det var det mycket jobb i julshoppingen. Kul men lite hektiskt.  Nu är skolan i alla fall igång igen, jag har alltså inlett min allra sista vårtermin på Högskolan Väst och har endast en hösttermin framför mig också. Kursen känns helt okej, naturvetenskap och teknik i ett praktiskt didaktiskt perspektiv heter den också så fint. Jag ska alltså läsa naturvetenskap och teknik i ett lärande perspektiv inriktat för barn. Jag är tillbaka i naturböckerna igen efter tre år av naturvetenskap på gymnasiet men som tur är denna gången på ett annat sätt.

Utöver skolan börjar kalendern sakta men säkert att fyllas, ikväll ska Martin och jag berika kulturen inom oss och gå på teater, egentligen mest för att vi hade pengar över på våra ticnet presentkort men eftersom ingen av oss har några större förväntningar tror jag att vi kommer kända oss nöjda efteråt. Framöver blir det mycket middagar, först hos mamma på fredag och på lördag väntar middag med mina härliga kollegor på TheBodyshop och respektive. Vi ska efter stängning inventera butiken och sedan ut och käka lite.
Nästa helg blir det troligen också middag fast hos mormor och morfar som nu gottar sig på kanarieöarna och helgen därefter ska jag åka till Karlstad och fira min kära väns födelsedag samtidigt som jag får tillfälle att inspektera hennes nya lägenhet och hur hennes liv är i Karlstad.

Vi kan nog alltså konstatera att vårterminen kommer att gå väldigt fort. Efter mina fullspäckade helger är det redan mitten på februari och den som är så kort kommer vara slut redan där och då är det mars och förhoppningsvis lite vår på gång.

måndag 14 januari 2013

Det närmar sig..

Nu sitter jag med terminens sista arbete som är en opponering på ett grupparbete om hur man kan jobba med svenska i en mellanstadieklass under en längre period. Jag ska läsa igenom ett annat grupparbete och ge tankar och funderingar på det och de ska göra detsamma på min grupps arbete.

Jag kan inte under pluggandet hålla kvar tankarna och fokusera på arbetet, utan de skingras iväg till denna vecka fast nästa år. Då sitter jag inför det sista arbetet för den höstterminen och också precis inför min examen. Jag tror de som går ut i år har deras avslutningscermoni på fredag, alltså är det exakt på veckan ett år kvar tills jag förhoppningsvis (eller nej förresten, inte förhoppningsvis. Jag ska!) tar min examen. Om ett år har jag genomgått tre och ett halvt år av högskolestudier och allt vad det innebär med nya vänner och bekanta, så mycket nya kunskaper och även växt in i rollen från gymnasieelever till grundskolelärare.

Om en vecka är jag och mina klasskompisar alltså de lärarstudenter i min inriktning som gått längst på skolan i h de som härnäst också tar examen. Underbart! Nu kämpar vi bara ett år till!

Minusgrader och grillad korv

Idag var första dagen vi spenderade på tomten sen den blev vår. Vi har kört dit material som Martin hade sparat och även mätt upp ladugården och en del andra ytor för att få en bättre överblick. När Martin mätte det sista startade vi grillen och grillade lite korv och bröd. Våran första officiella middag är uppäten på tomten. Lite mys att starta grillen i minusgrader och äta lite korv.
Det allra första arbetet är gjort och jag antar att det inte ens är en hundradel av vad som kommer göras men man måste alltid starta någonstans och hittills känns det väldigt bra. När jag är där känner jag ett inre ro och får en känsla av att inte vilja åka tillbaka till lägenheten inne i stan, är det känslan för att man hittat hem? Oavsett känns det väldigt bra och det känns som att med tomten har en ny era startats i mitt och Martins liv.



Girls night out

Gårdagens utgång var grym, det var längesedan jag hade en så kul utgång. Vi började hos Linda där tjejerna Lina och Stina var med. Två mycket trevliga töser. Efter någon timma kom den festande varatrion med systrarna Elfstrand och Jenny. En kul förfest med tjejsnack och dans och sedan utgång på Stadt med ännu mer dans.
Martin hämtade mig halv två så strax efter halv tre stupade jag i sängen och sov väldigt gott efter en partykväll i Lidköping. Idag har jag mått som jag förtjänat efter en festkväll och tänker som alltid. Tur att det inte händer för ofta men ibland är det allt värt det.

Nu får vi hoppas att det inte tar lika lång tid tills nästa gång vi ses

torsdag 10 januari 2013

Kärringen ska på fest

Det är nu dags för kärringen att vakna till liv och leta fram partyklänningen och eventuellt klackarna för en partykväll. Vi ska inte gå allt för hårt ut med, man vet aldrig hur länge den bekväma tanten orkar dansa i klackar och som det ser ut nu med snön som faller igen hade jag säkert halkat på vägen och inte ens kommit till stan. Imorgon väntar i alla fall en girls-night-out i Lidköping. En gammal gymnasiekompis ska ha tjejfest och sedan blir det ett besök på Lidköpings dansgolv. Jag ser som tidigare sagt väldigt mycket fram emot kvällen, men ett problem jag nästan glömt inför varje riktig festkväll är problemet med val av kläder. Den klassiska klädångesten som ALLTID smyger sig på, har gjort det även de här gången. Ska jag ha den söta benvita spetsklänningen som är sötare men så mycket  jag eller ska jag ha den svarta tuffare partyklänningen som det är lite mer party över? Håret är i alla fall bestämt, det blir en tur med trippeltången och mittbena lagom sött men inte lika flickigt som med lockar. Det löser sig men det är helt otroligt hur mycket tankeverksamhet man kan lägga på att fundera ut vad man ska ha på sig för kläder. I det läget önskar jag ibland att jag vore mer som en kille som en halvtimme innan man ska åka bara tar på sig något som man tycker blir bra.

När jag har skrivit detta inlägg har jag funderat på hur många fula och otydliga (bara för mig) begrepp det finns för festande.
Man säger att man ska slå klackarna i taket när man ska ut och dansa riktigt ordentligt. Vad menar man egentligen? Vad då slå sina klackar i taket? Okej om de var golvet, att klackarna möjligtvis slår mot golvet när man dansar, men taket jag fattar det inte? Vad har det kommit ifrån?
Ett annat uttryck som används ibland är att man ska dansa tills svetten lackar. Den förstår jag mer innebörden av men vem har myntat detta intrycket att svetten ska rinna så att den "lackar" en. Lite små konstigt är det ändå, i alla fall i mina öron.
Sist men inte minst kan man ju också säga att man ska ut och röra sina lurviga. Jag tänker att man ska ut och dansa och röra på benen, eller? Men vad, vem har lurviga ben? Jag får en sjuk inre bild av en tjej barbent i klänning som är jättehårig på benen. Det låter ju lite roligt men om något avstötande. Eller menar man att man ska röra sina lurviga (=fulla) ben på något sätt att komma ut och dansa lite när man är onykter. Detta uttryck tycker jag nog är det konstigaste.
Jag kan ju tillägga också att det är en stor risk att jag missuppfattat dessa uttryck men i mina öron är de lite små tokiga i alla fall.

Oavsett knepiga uttryck eller inte så är jag övertygad om att morgondagens fest kommer bli rolig.

onsdag 9 januari 2013

Stort steg

Idag är en stor dag i mitt och Martins liv. Inte trodde vi för fem år att vi i framtiden skulle köpa en tomt där vi kan bygga vårt gemensamma hus på.
Efter ett år av behandling av papper är tomten äntligen vår. Idag har vi firat med lite god fika och praliner och i helgen kommer en det första arbetet att göras, vilket är starten på en väldigt lååååång arbetsprocess.

måndag 7 januari 2013

Ett litet meddelande som gjorde hela min dag!

Ikväll fick jag ett meddelande av en fin vän som jag umgicks mycket med på gymnasiet och hon frågade om jag inte ville komma till henne på tjejfest på fredag. På fredag ska jag därför ta mig en tur till Lidköping. Detta meddelande gjorde min dag och helt plötsligt fick jag något galet kul att se fram emot. Jag har redan tänkt ut en outfit i huvudet och hoppas det är lika snyggt på som jag tänkt. Oavsett ska det bli väldigt roligt. Inget jobb planerat som förhindrar en utekväll till helgen. Kan jag säga mer än att jag längtar ihjäl mig.

söndag 6 januari 2013

Svärmor 45

Igår var vi på kalas, svärmor blev 45 år.
Ett kort fick knåpas ihop och denna hå g fick det gå i vårig anda för nu är jag så galet trött på vintern och det gråa mörka.

På kalaset bjöds vi på den godaste smörgåstårta jag någonsin ätit, den var verkligen gudomligt gott. Till efterrätt bjöds chokladmousse med blåbär, också smaskigt.

The body shop

Kan det vara så att det var två månader sedan jag blev anställd på The Body Shop? Ett givet tecken på det får man genom att kika i garderoben som fått ta över när badrumsskåpen blivit lite väl fyllda. Idag fyllde jag på lite ytterligare med både duschgrejer, bodybutter och smink. Fantastiskt så gott det luktar och vad nöjd jag blir varje gång.



Len och fin

På sommaren ingår rakning så gott som i varje dusch och kanske extra där till. På hösten när långbyxor är ett faktum blir rakningen lidande. Jag är inte alls lika noga, för ingen ser ju benen i alla fall. Martin och jag har varit tillsammans så länge att varken han eller jag bryr oss avsevärt om lite stubbiga ben. Självklart låter jag det inte gå överstyr men jag är inte alls lika noggrann på vintern.
Nu har jag i alla fall tagit lite extra hand om mig och unnat mig en lång härlig dusch efter en dags städande. Nu har håret genomgått en inpackningskur, kroppen är skrubbad och insmord, fötterna är filade och även de insmorda. Hela jag är hårfri och len, att man inte tar bättre hand om sig själv lika bra på vinterhalvåret som på sommaren.
Ett bra avslut på veckan och bra start på kommande.

tisdag 1 januari 2013

2013 är här!

Ännu hörs några raketer på håll och nyårsfirandet är på topp för många. Många är odrägligt fulla och festar en stund till innan sängen kallar. Vi har börjat avveckla vårt firande och ligger båda nedbäddade i sängen och Martin kikar lite på nån film. Kan tyckas vara tråkigt men till skillnad från de alkoholiserade människorna kommer jag må så mycket bättre imorgon.
Jag kände inte för något vidare vilt nyårsfirandet med party i år. Sen blev våra planer inte som tänkt men oj så bra det blev i slutändan.

Jag och Martin har varit hemma och myst bara vi två. Vi klädde upp oss lite dagen till ära och Martin har meriterande knutit sin allra första slipsknut. Han samlar vuxenpoäng.
Trerätters har intagits med sparris och bacontoast till förrätt, citronfile till huvudrätt och gino med lite cocos på till efterrätt. Det var fantastiskt gott.
Sen spelade vi lite spel och drack lite gott för att sedan titta på nyårsfirandet på teve en stund och då åt vi lite ost och kex.

Regnet totalt öser ner så istället för att hå till slussarna gick vi ut och skålade in det nya året på balkongen och kikade på lite raketer.

En av de bästa nyårsfirandena hittills tillsammans med den jag älskar allra mest. Jag är lyckligt lottad!