torsdag 29 november 2012

Lite jul i vårt hus!

Idag har vi börjat med smygstart på julen. Julgardiner är uppsatta, likaså adventsljus och julstjärnor i fönstren. Hela lägenheten luktar lussebulle och frysen är fylld.
Vi är redo för december och advent även om jag inte är fullt nöjd med sovrummet och dess gardiner och stake. Det kan hända att något nytt inhandlas och om jag känner mig själv rätt blir det så.

onsdag 28 november 2012

21 åringen är nöjd!

Då var födelsedagen över även för i år och det är ett helt år kvar tills det är dags för mig att bli ännu äldre.

Som liten var födelsedagen en sån stor dag, man kunde inte sova kvällen innan och var spänd hela dagen och man kände sig så speciell. Det tonas ned något dom vuxen. Många vuxna tycker inte att födelsedagen är speciell och att det inte längre är något att fira. Så vuxen är jag inte ännu, jag tycker fortfarande att denna dagen är speciell och jag tycker om att känna mig lite extra uppvaktad.

Årets födelsedagsfirande varade i tre dagar, så kan det bli med det moderna nya familjekonstellationerna eller pga av för liten bostad oxå. I söndags var svärföräldrarna här och firade, dagen D på måndagen var mamma och Borny här och igår firades jag hos mormor och morfar. Jag kan inte påstå att det är synd om mig, jag är jätteglad av att ha så fina människor omkring mig som uppvaktar mig. Jag har fått jättefina presenter och är mer än nöjd. Bland annat fick jag nagelförlängningdkit och en helt underbar adventskalender ifrån bodyshop så det blir vardagslyx varenda dag fram till jul, hur lyxigt!





söndag 25 november 2012

Jag och alla fjortisar!

15 eller 21?
Idag jobbade jag på bodyshop och tjejerna som jobbar i grannaffärerna var övertygad om att jag var betydligt yngre än vad jag är. Imorgon blir jag 21 men de trodde snarare att jag var 15. Den ena trodde jag var den nya praoeleven från högstadiet och den andra trodde jag var nittonåringens yngre lillasyster medan det var jag som o själva verket är två år äldre än henne. Ska man ta det som en komplimang att man ser ut som femton eller en förolämpning? Det är jag och alla fjortisar!

lördag 24 november 2012

Härligt fylleinlägg!

Dagen började med städande av lägenhet och fix och trix! Ikväll annars har jag hängt med favorit Julias klasskompisar och en kväll i hennes sällskap känns alltid bra!

Jag har oxå kvällen till ära plankat in på en krog. 20 år och skit busig! Men det var kul! Martin öppnade dörren full medan vakter var borta och jag gick förbi efter att prövat i entrén och misslyckats.

Borde skita i inlägg nu och sen berätta mer imorgon!

fredag 23 november 2012

Ugglor i mossen

Nu har det hänt igen. Martin hade tillräckligt svårt att gå upp så jag blev klarvaken. Nu sitter jag här och kollar på morgontv med en varma koppen och är lite smått bitter av att vaknat halv sex efter att ha varit uppe och pysslat sent in på kvällen.

Pysseltarmen sög lite igår och för att mätta den gjorde jag några bokmärken att ha i kursböckerna. Jag måste säga att jag är mycket nöjd, de blev lite söta och ändå praktiska. Eller?

onsdag 21 november 2012

Mysis

Martin är iväg på möte och jag är ensam hemma. För att detta inte ska bli alldeles för tråkigt har jag myst till det. Mysbelysning tänd, levande ljus likaså. De stickade nya mysstrumporna är på och en god varm kopp te står på bordet. Snart börjat den underbara skräpteven i form av bonde söker fru. Ack, så onödigt men lite roande.

Efter dagens pluggandekänns det dom jag är värd lite mys i soffan någon timma.


torsdag 15 november 2012

Den nya trenden -pannlampan

Vi är nere i Småland och imorgon väntar besök på Ullared innan vi far vidare till våra kära småländska vänner.
Kvällen har spenderats i husvagn spelandes spel med familjen och nu ligger jag nedbäddad i en rosa onepiece med pannlampa för att läsa kursböcker. Ibland har nöden ingen lag och det behövs läsas även på minisemestern.

onsdag 14 november 2012

Veckan i ord!

Kursavslut, Jobbvecka, Inlämning av sista uppgift, Grejande på tomt, Kul förfest, Tråkigt på kåren, Nattligt tjejsnack med Julia<3, Farsdagsmys med mys med mamma som fick agera pappa, mys hos mormor och morfar, kursstart, Godkänd tenta, Arga mejl till bokus som inte kan skicka böcker, läsa kurslitteratur, hjälpa mamma med förberedelser inför helg, packa, plugga, sova, föreläsning, studiegruppsarbete, lite mer plugg, packa bil, möta upp familjen, åka söderut, Småland, Sova husvagn, Ullared, Julklappsshopping, Tarmo och Kerstin och slutdestination för helg! På landet, 0 internetmottsgning. Mys med familj och vänner och absoluta favorithunden Wilma.

lördag 10 november 2012

Min mormor kan allt som ingen annan kan..

"Vad är du mest rädd för? Att min mormor ska dö" - Nathalie 6 år ur "boken om mig".
Det första vi gjorde i första klass var att tillsammans med fröken skriva boken om mig där man skulle svara på olika frågor om sig själv för att läraren skulle lära känna eleverna lite bättre. Min största rädsla som 6åring var att mormor skulle dö.

Jag gick aldrig på fritids, jag gick hem till mormor varje eftermiddag och sov middag i soffan tillsammans med henne framför våra bästa år. Jag låg alltid nedanför mormor i soffan, så att hennes rumpa blev min kudde och det var det bästa jag visste. Jag ville ligga nära och mysa med mormor som bara hon och jag kan.

Varje gång jag var sjuk var mamma aldrig hemma med mig för jag hade prompt bestämt att jag skulle åka till mormor så fort jag blev sjuk. Där blev jag omhändertagen och ompysslad.Hon rådde om mig och jag fick egentid och myste med henne mellan febertopparna som bara hon och jag kan.

När vi var små kunde mina bröder emellanåt vara mycket elaka mot sin syster. De gaddade ihop sig körde över mig och tog all uppmärksamhet och tid av mamma. Då åkte jag till mormor och hade tjejkvällar och myste bara vi två som bara hon och jag kan.

Mormor har lärt mig mycket och är det något så är det ska man vara fin får man lida pin som jag minns så väl att hon sade första gången när vi varit på stan och tagit hål i mina öron så att jag kunde bli lika fin som henne. Jag bet ihop och var stark och blev så fin som bara hon och jag kan.

Mormor har lärt mig allt jag vet om skogen och mina favoritdagar var att följa med mormor och morfar till skogen och plocka trattkantareller eller snarare "nattistrattis-svampar" som bara hon och jag kunde.

Som liten var mormor min idol, vilket hon fortfarande är. Jag blev äldre och vi har fortfarande myskvällar fast i annan tappning, numera är det inte eftermiddagslur framför våra bästa år utan härliga samtal om allt och inget över en bit mat och god dryck. Inga myskvällar blir lika mysiga som med henne för det är bara hon och jag som kan.

Mormor är den jag ringer om jag är glad och vill berätta något, när jag är ledsen, när jag ät uttråkad för då vet jag att jag möts av ett samtal som inte är likt något annat samtal och att jag definitivt känner mig gott till mods efter. Vi pratar som bara hon och jag kan.

Mormor kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och bandet oss emellan kan ingen kapa och inga kan älska varandra som bara hon och jag kan.

Min största rädsla är fortfarande densamma 15 år senare för mormor kan allt som ingen annan kan.
Jag älskar dig mormor!

Det är minsann fräs i tanten också, ikväll sade hon godnatt över Facebook det är inte dåligt för en mormor minsann men som sagt kan hon allt min älskade mormor!

fredag 9 november 2012

MorgonSvammel

Martin har gjort det IGEN! Imorse var han tröttare än vanligt och flera gånger orkade han inte stänga av alarmet ordentligt utan lade en kudde över telefonen och somnade om. Hur trött är man egentligen om man kan sova med ett dovt ljud av alarmsignalen? Jag kan iallafall inte sova när han gör på detta viset.

Jag måste sova några timmar till men vet inte om det är hopplöst att försöka. Jag har hittills sovit endast 3,5 timme, vilket är alldeles för lite för mig som helst kräver 9 timmars sömn för att fungera som bäst som människa.
Mör i kropp, rygg, fötter och huvud börjar det bli hamsterhjul vad det gäller sömnen. Stasande fötter och jobbiga tankar rubbar mina rutiner.

Efter gårdagens drömmar som var väldigt psykiskt påfrestande är jag lite rädd för att somna och sova så djupt att kanske drömmarna kommer ikapp igen. Jag pallar inte mer. Kan inte denna veckan vara överstökad så kan jag blicka framåt tills jag drygt två veckor senare möter nästa hinder. En del dagar är helt enkelt jobbigare än andra, den kommande söndagen är en.
Nu hoppas jag att kunna sova ordentligt och bryta detta onda hjul och blicka framåt och att inte drömmar och dylikt bråkar med mig igen.

torsdag 8 november 2012

Drömmar kommer ikapp mig

Att en dålig dröm kan förstöra en hel dag. Efter en mycket jobbig period i mitt liv bearbetade jag mycket utav detta när jag sov, hemska drömmar som upprepade det jobbiga förloppet och jag var så arg på inblandade personer i drömmen på ett sätt jag aldrig varit i verkligheten. Den ilskan och ledsamheten jag känner inom mig i drömmen är bedrövlig.
När jag vaknade på morgonen efter dessa drömmar var jag inte ens utvilad. All energi hade gått åt de jobbiga drömmarna. Inte nog med att man vaknar med den jobbiga känsla man kände så var man dödstrött också.
Jag drömde dessa drömmar i flera månader nästintill varje natt och det var en tuff period.

Nu trots att det är snart 5 år sedan så händer det att jag fortfarande drömmer om detta, vilket jag gjort i natt. Jag känner mig nedstämd, ledsen, arg, besviken och trött på samma gång. Att vakna med den känslan, det är svårt att skaka av sig trots att jag vet att det inte blir bättre att gå och älta. Trots att det var längesedan så är det lika svårt varje gång. Muren man byggt upp för att klara sig igenom det rivs litegrann efter varje återfall av drömmarna. Nu börjar uppbyggnationen igen men det är jobbigt att det aldrig låter mig vara utan att man hela tiden ska påminnas. Drömmarna kommer ikapp mig!

söndag 4 november 2012

Snart är det jul igen

Ikväll fick jag ett litet sug efter att ta fram julpysslet och sätta på julmusiken på hög volym och äta lite pepparkakor. Det får vänta ett tag till annars kommer jag tröttna på julen när det väl är dags.

Men hur mysigt är egentligen inte det första riktiga julpysslet och när du ska slå in de allra första julklapparna och alla andra förberedelser. Jag ska bara fylla år först sen kör vi julpyssel gör hela slanten.

lördag 3 november 2012

Ensammast i hela världen

Känner mig dramatisk som bara jag kan vara  för tillfället känner jag mig nästintill ensammast i hela världen. Igår kväll var jag så trött men samtidigt så rastlös och sällskapssjuk men tröttheten tog över. Ikväll däremot känner jag mig bara rastlös och sällskapssjuk. När jag tänker efter var det längesedan jag spenderade en kväll med människor i min egen ålder bortsett från Martin. Jag älskar att vara i Martins sällskap men jag känner verkligen för att umgås med andra människor i min egen ålder. Middagar hos föräldrar och sådant sällskap är inte detsamma som en kväll med vänner.  Jag vet inte vem jag skulle höra av mig till och umgås med på så kort varsel att jag blir ensam hela kvällen även ikväll.

Jag får skylla mig själv för jag har inget planerat, jag hade sparat denna dagen öppen eftersom det kasnke skulle vankas jobb men jobbet blev i veckan istället och då sitter jag här hemma ensam med Martin som för tillfället kollar på Shrek som går på teven. Rastlösheten har smugit sig på och jag känner mig ensammast i världen.
Som tur är är kommande veckan inbokad med jobb och studier och nästa helg ska jag umgås med vänner, äntligen. Så ditills kan jag fortsätta vara rastlös, dramatisk och ensammast i världen.


Vänner, var är ni?

fredag 2 november 2012

Working

Imorse blev jag väckt strax före sju av bemanningspoolen för äldrevården i Vänersborg. Det var manfall på jobbet och det var bara att gå upp och åka iväg. 07.25 befann jag mig på jobbet.

Jag som skulle ha en ledig vecka nästa vecka eftersom jag skulle skriva färdigt inlämningsuppgiften idag hade fel. Inget skrivet idag och mycket jobb planerat nästa vecka.
Mån: Pionens äldreboende
Tis: Bodyshop
Ons: Bodyshop
Tors: Frimurarsällskapets årliga MårtenGås middag

Det blir goa pengar sen i alla fall, känns tråkigt nu men vad ska jag annars spendera dagarna med och vid löning lär jag vara glad.
Det kommer kännas välförtjänt med en kväll i goda vänners lag med Halloweenparty på lördag i alla fall.