söndag 30 september 2012

Söndag i svampskogen


Dagens svamp av skörd
Efter nattens goda sömn åkte hjärtat och jag till min mormor och morfar där vi spenderat dagen. Vi följde med de på en liten utflykt i svampskogen och när vädret dagen till ära visade sig från sin bästa sida var det en riktigt trevlig utflykt. Att vara i skogen är lite av en nostalgi tripp för mig eftersom att plocka svamp med de var något jag gjorde väldigt mycket som barn. 
Nu har vi bara 20 liter svamp att rensa men det blir morgondagens kvällsbestyr. 
Vi ska nu spendera det sista av kvällen med att packa upp Ullaredskassarna och en sväng i soffan och ladda upp för den kommande veckan.




lördag 29 september 2012

Som en pensionerad prinsessa..

Äntligen är jag nedbäddad i min alldeles egna säng. Jag är värre än ett småbarn som har svårt att anpassa sig till nya situationer när det gäller sömn. Jag gillar mina rutiner och älskar mina perfekt höga kuddar som jag kan fluffa till alldeles lagom, lagom varmt täcke och sängen som jag är van vid och sover absolut bäst i. Att jag sen delar sängen men min andra hälft gör det inte precis sämre.
Efter många timmars shopping och sittande i bil har jag ont i fötter och rygg och pensionären i mig klarar inte sv sådana här dagar utan blir alldeles omtöcknad. Knappt någon sömn inatt och det gör mig överlycklig att ligga i sängen i min älsklings famn och höra hur regnet smattrar not rutan. Kort och gott, det jag vill säga: Jävlar vad skönt jag ska sova inatt, som en prinsessa! Godnatt!!

Dagens tripp till sydligare delar...

Dagen till ära har jag spenderar på Ullared. Gårdagskvällen eller snarare natten gjorde jag inte fick många timmars sömn och dessutom snarkade Martin de få timmar jag fick chans att sova men jag har orkat med dagen i alla fall. Fast jag kan inte sticka under stol med att det blir väldigt skönt att sova ikväll.
Hela 186 varor fick vi med oss hem och pengar är spenderade.
Mitt inredningsbehov har tillgodosetts för ett tag framöver. Jag har bestämt mig för att fräscha upp köket lite. Så nya lampor, krukor och annat smått och gott har jag numera med mig hem.
De första julklapparna är även köpta och det skadar aldrig att vara ute i tid.
Mamma undrade hur stora resväskorna var för hon planerar en resa utomlands och som fin referenspunkt fick jag ställa upp, snygg som attan, eller inte! Därav den snygga bilden.

Fint väder och fina människor, kan det bli bättre?

Dagen idag har varit fantastiskt bra om jag får säga det själv.
På förmiddagen gick jag en långpromenad med fina Julia som avslutades med en god subway-lunch.
Kvällen spenderades i Lidköping med en liten gymnasiereunion men trevliga tjejer och så kul det var. Att prata igenom minnen och vad alla gör nu och framtidsplaner, det var riktigt riktigt roligt. Sen slutar alla fester med Linda med soffdans och kvällen var inget undantag, se på bild om än något mörk.
Nu ligger jag nedbäddad bredvid min bättre hälft och ler för att dagen varit då bra. En dag med fint väder och fint sällskap, det kan inte bli mycket bättre.

torsdag 27 september 2012

Pyssel hit och dit!

Idag har jag hämtade ut paket med scrapbookingsaker och det gjorde mig så sugen att pyssla. Det kittlade min pysselnerv riktigt mycket. Jag hsr inte känt sug för det på jättelänge.
Nästa dag jag är ledig utan att behöva plugga ska jag sätta mig och stilla pysselnerven. Snart är det dags att göra julpyssel, inte riktigt än men snart så!

onsdag 26 september 2012

Förlåt Älskling!

Som sagt är jag inte schemalagd denna vecka utan har hemstudier, det går inte alls som jag vill och uppgiften som endast ska vara 2 sidor tar evigheter att skriva och jag bli absolut inte nöjd med det jag skriver heller. Det känns som den här uppgiften kommer att bli den första för mig att göra om.Det känns för tillfället väldigt uppgivet och hopplöst och vad det märks på mitt humör.
Jag har ingen som helst ork till att göra annat, jag känner mig helt slut i kroppen, det dåliga vädret får mig på ännu sämre humör och jag känner hur jag snäser mot min älskling som gör allt för mig för jag känner mig så stressad över uppgiften. Jag kan inte vara lätt att leva med i tider som dessa. Imorgon ska jag för vår bådas skull verkligen försöka göra färdigt uppgiften så jag kan bli mitt vanliga jag igen.

Förlåt Älskling!
En gammal favoritbild som symboliserar ren glädje med mitt Hjärta!!

tisdag 25 september 2012

Den mysiga delen av hösten...

Regnet slår mot fönsterrutorna, ute är det nattsvart och höstrusket är ett faktum. Efter en tur utomhus har jag tagit på mig torra mjukiskläder, tänt mysbelysningen och massa levande ljus gjort mig en kopp te och krupit under en filt i soffan med en hög inredningsmagasin.
Väl torr och inomhus i säkert förvar med ljus och värme med regnet som smattrar utanför tycker jag att hösten är okej. Så länge jag får spendera tiden inomhus och slipper gå ut är jag nöjd.

måndag 24 september 2012

Drömlivet

Dagar som idag när det inte går vägen och det känns som det mesta man gör stöter på motstånd (idag studierna) är det skönt för att en stund koppla bort och dagdrömma för att sedan ta nya tag igen. Idag drömde jag mig bort till en plats där jag så småningom vill vara. Det kommer vara en lång väg dit men det är någonstans målet jag ska nå och drömmen jag drömmer om.

I min dröm stod jag på skolan där jag har min praktik och hade min alldeles egna klass. Alltså hade jag fått ett jobb på skolan där jag trivs så bra. Efter dagens jobb med de underbara barnen i klassen åkte jag till förskolan och hämtade två små ännu underbarare barn, Martin och mina två kärleksbarn. Vi förde sedan vägen mot vårt hus som jag och Martin tillsammans byggt upp, vårt älskade hem. Väl hemma var det dags att laga mat till mina godingar och när maten var färdig stiger Martin innanför dörren och får fyra små barnfötter springandes mot sig och barnen ropar: Pappa!! Resten av kvällen lekte vi tillsammans med våra godingar. När de sedan somnat badar jag i mitt älskade badkar (oj vad jag saknar det i lägenheten) och sedan myser jag ned min kärlek i soffan framför brasan och pratar om hur dagen har varit.

En drömbild av mitt kommande vardagliga liv. Jag vet att det kommer finnas problem på vägen och mycket att stöta på men när jag ser mig själv om x antal år är detta min drömbild. I mitt och Martins gemensamma hus med våra gemensamma barn och mig jobbandes med de yrke jag utbildar mig för. Inga drömmar om att ut och resa och se världen. Min dröm är familjen!!


Skrivkramp, Jo tack!


Denna vecka är jag inte schemalagd med föreläsningar utan har en vecka med hemstudier. Hittills är inte studiemotivationen på topp. Inlämningsuppgiften känns svår och orden vill inte komma och en skriftlig tunghäfta som verkligen inte vill släppa ligger och stör. En mening skrivs för att sedan suddas ut och sedan skrivas om på annat sätt och fingrarna flödar inte precis över tangenterna som de annars brukar göra. På två timmar har jag fått skrivit två och ett halvt stycke och dessa stycken kommer säkert suddas ut och skrivas om i alla fall. 
Uppgiften känns luddig och det känns som en chansning i hur man ska ska skriva så får det bära eller brista. Det är en uppgift som är väldigt fri och därmed lätt att missuppfattas. Jag gillar att ha strikta instruktioner att följa för då känns det inte som att det går att missuppfattas samtidigt som det kan ses om enklare att följa en mer fri uppgift och bara skriva men jag har alltid gillt de mer strikta uppgifterna. Fria, ofta mer luddiga har aldrig varit min melodi. 
Kanske lite mat kan få min skrivkramp att lossna, man kan ju alltid hoppas på det i alla fall. 

En fantastisk dag

Gårdagen i Göteborg var fantastisk. En heldag där vi bara koncentrerade oss på varandra och umgicks. Martin har jobbat så mycket den senaste tiden att det var jätteskönt att spendera en dag tillsammans på tu man hand och bara rå om varandra. Vi började med att strosa runt i alla affärer för att sedan fika lite och vila shoppingtrötta fötter. Vid middagsdags åt vi god buffé och satt och pratade länge och kikade på folk. Vad mycket roligt folk det finns i en större stad, mer blandning och både en och annan goding i allt från konstiga kläder till konstiga hårfärgs val. Vi såg tre personer med lila hår, det kanske är den nya hösttrenden. 
Dagens stora höjdpunkt var såklart musikalen, och den var så bra. Den uppfyllde alla förväntningar och hela vägen hem i bilen nynnade jag på musikalens härliga låtar. 
En riktigt härlig dag helt enkelt och precis vad jag och mitt Hjärta behövde. 




Som turist måste vi ju visa spårvagnarna
Utanför Operan
Väntandes på att föreställningen kunde börja
Martin läser igenom föreställningens program

söndag 23 september 2012

Chess

Akt ett är över och väntar nu på akt två med spänning. Den första delen av föreläsningen var fantastiskt bra. Den slutade pampigt med "i hjärtans land" kanske mer känd som den engelska versionen anthem.
Oj så bra det var. Han sjunger som en gud, det är nästan så att man blir lite småkär. Jag har ju dock min riktiga stora kärlek bredvid mig, älskade Martin som sitter och kollar igenom programmet för föreläsningen.
Nu börjar snart akt två.

lördag 22 september 2012

Strandad i soffan

Jag är strandad i soffan utan att kunna röra mig. Jag har en sovande pojkvän som ligger på mig. Visst är han mysig med det men inte vidare mycket till sällskap. Det är en slagen hjälte som jobbat hela veckan och även idag. Han var hemma vid halv sju och vi åt lite god mat och nu stensover han.
Tur att vi ska umgås ordentligt imorgon istället.
En heldag i Göteborg med först shopping och sedan ut och käka och sist men inte minst avrunda dagen med ett besök på operan med Chess.

fredag 21 september 2012

Ljugpottor



Vädret har påverkat mig ytterligare en dag, det är verkligen riktigt tråkväder. Jag har hitills idag därför bara legat i soffan och läst lite men också börjat kolla på en för mig ny serie - Pretty Little Liars. De serier jag har, har jag redan kollat ut många gånger och därför var jag idag sugen på att börja en ny. 
Den lever upp till vad jag har hört om den och det är faktiskt ganska roande att kolla på ljugpottorna. 

Nu är det väl dags för mig att göra något vettigt, måste ta tag i disken för snart kommer hjärtat hem och det kan ju vara bra att det ser ut som jag ansträngt mig lite i alla fall när jag legat hemma i soffan hela dagen medan han har varit redo och jobbat. 
Jag ska i alla fall laga god mat till honom ikväll, så ska vi bara ha en mysig hemmakväll. 

torsdag 20 september 2012

På hotell för ev kväll...

Sitter i en hotell lobby i Göteborg och väntar på en utbildning som jag ska spendera min kväll med. Jobbet som barnvakt kräver att man har gått en utbildning i första hjälpen och barnsäkert och det ska jag spendera min kväll med att lära mig. Vi får se hur lärorikt och kul det är, man kan ju hoppas på det bästa..

Älskade barn!!

Idag åkte jag tillbaka till min praktikskola och gjorde en fältstudie i sjätte klass. Det gick bra och jag har mycket att skriva om i min kommande uppgift så jag är nöjd.
Väl på skolan passade jag på att träffa "min" klass där jag vanligtvis är, de är nu redan treor och det var verkligen ett härligt, glatt återseende från både deras och min sida.
Det var skönt att för en halvdag få en inblick i verkligheten igen och se vad jag verkligen kommer göra. Innanför dörrarna på skolan kände jag mig hemma och efter detta besök och den känsla jag återfår när jag är där gör att jag känner mig ännu mer övertygad om att jag valt att utbilda mig till rätt yrke.





onsdag 19 september 2012

Om att vara rödhårig

Ligger och lyssnar på sommarpratare på podcast. Dagen till ära är ett mycket gammalt sommarprat, 2003 för att vara exakt. Rakel Mohlin är det som pratar.
Det som gör att jag lyssnar på detta gamla sommarprat är att det handlar om att slå hål på myter och reda ut fördomar om rödhåriga.

Jag måste säga att jag känner igen mig mycket i hennes tankar, hur man alltid får skämtsamma frågor/påståenden om hur humöret är, översexuell och ifall man kommer ifrån Storbritannien. Kommentarer om att du inte kan ha den eller den färgen, jo tack jag vet.

Något hon berättar om är att rödhåriga är svåra att bedöva och ofta smärtkänslighet vilket nån forskning visat. Det tycker jag var intressant, vet dock inte om det stämmer, är något skeptisk men det är inget jag tidigare hört eller erfarat. Med tanke på min senaste skräckupplevelse vid bedövningen på vårdcentralen gör ju att man börjar fundera. En generell uppfattning hos en del läkare och forskare har tydligen hävdat att rödhåriga är mer känsliga för smärta i alla fall.

Att vara rödhårig är något som sticker ut och är mer och mer ovanligt. Dock är det något jag är stolt över att vara. Jag älskar (för det mesta) att vara rödhårig. Blekheten och att inte passa i färgglada kläder är inte alltid kul. Utan mitt röda hår känner jag mig dock inte som mig själv, jag har provat ett rebelliskt misslyckat försök som tonåring att färga håret brunt och det fick växa ut igen.
Jag älskar ändå mitt röda hår, det är en del av mig och gör mig till Nathalie.


tisdag 18 september 2012

Planerar min nästsista termin, otroligt!!

Att komma hem ifrån jobbet och inse att posten bestod av nya numret av Veckorevyn och en H&M-katalog gjorde min dag lite bättre. Att Martin dessutom hade mat färdiglagad gjorde mig ännu gladare och det tidigare dåliga humör var nu ett minne blott.

Nu sitter jag vid köksbordet med tända ljus, bra musik, levande blommor (som jag fick av mamma häromdagen) och med en god kopp te. Jag har skrivit i önskemål om vilken kurs jag vill läsa nästa termin och inser att jag väljer min sista valbara kurs på lärarprogrammet och planerar min nästsista termin och under samma termin kommer göra min sista praktik innan den slutgiltiga slutpraktiken. Jag inser att jag närmar mig min examen med stormsteg även min yrkesroll som lärare börjar bli greppbar och det känns fantastiskt.
Det var en riktigt sporre och studiemotivations-höjare. Oj, vad jag ska plugga imorgon  för att jag någongång ska närma mig den omtalade terminen.



Låt mig få krypa ner i soffan

Studiemotivationen försvann lika snabbt som den igår infann sig.
Vädret idag är riktigt murrigt höstväder, och ingen härlig solig höstdag med lövens vackra färger. Det är en traditionell svensk höstdag med igengråa moln, blåst, regn och 13 grader. Visst är det härligt!

Idag vill jag bara vara hemma, krypa ner i soffan under en filt, dricka te, tända lite ljus och titta på serier (om jag bara fick vara hemma skulle jag kunna tänka mig att läsa lite kurslitteratur bara för att jag kunde göra det på detta mysiga sätt och slippa gå ut)

Istället för att drömma mig bort till soffan och dess mysighet ska jag strax packa ihop anteckningsmaterial och dylikt för att spendera eftermiddagen på föreläsning och direkt därefter stressa mig iväg till jobb.
Pricken över i denna eftermiddag är att jag kommer behöva transportera mig i regnrusk och måste skynda mig så att cykeln är det enda alternativet.
En regnblöt omotiverade Nathalie behöver ta sig i kragen och rycka upp sig och istället berömma sig själv om hur duktig hon är som ska fylla huvudet med mer kunskap inför blivande yrkesrollen och därefter också tjäna lite pengar. Visst är det fantastiskt? (fast innerst inne drömmer jag fortfarande om att krypa under en filt i soffan)

måndag 17 september 2012

En dag i riktig student anda..

Idag har jag faktiskt tro det eller ej pluggat en hel del. Jag har inte pluggat i den mängd jag borde ha gjort med tanke på många omständigheter som tex många besök på vårdcentralen och många stunder med magont. Så det känns skönt att ha tagit tag lite i studierna idag.

Jag har förutom att läsa mycket i kurslitteraturen sorterat papper och fått lite ordning på föreläsningsanteckningar, stenciler, powerpoints och uppgiftsbeskrivningar. Ja, det blir en del papper!
Jag har även ringt och fixat dag och plats för en fältstudie och det var en stor börda jag tänkt mycket på så det var riktigt skönt att äntligen få det gjort.

Som en riktig student har jag också lagat storkok så att det finns matlådor till både mig och Martin.
Nu slappar jag i soffan framför favoritprogrammet, riktig dålig-tv egentligen men ack så roligt - Ensam mamma söker

söndag 16 september 2012

Bakisdag

Gårdagen satte sina spår, mitt hjärta och jag har spenderat vår dag i soffan och först vid fem på eftermiddagen kunde vi få i oss någon mat. Kvällen igår var rolig, men frågan vi ställde oss lyder "var det verkligen värt det?" svaret har vi ännu inte klurat ut.

Vi har på eftermiddagen ätit en bakispizza och sedan tittar på x-faktor och nu ligger vi nedbäddade i sängen och tittar på nya beck. Sen väntar en lång natts sömn.

Gårdagens festligheter


Härliga tjejer i kön

Hela sällskapet 

såhär kul tycker vi det är att stå i kö...




På dansgolvet



Vad tänker Marie om Carro?



lördag 15 september 2012

Fest!

Ikväll väntar avslutningsfesten på nollningen och jag är mer taggad än någonsin.
Lösögonfransarna är på, håret fixat, sminket i ordning och vinet på kylning. Nu kör vi!

torsdag 13 september 2012

Pubrunda!

Ikväll har utekväll med nollningen/inslussningens traditionella pubrunda varit. Den är ännu inte slut då de röjer några timmar till inne på pubrundans sista ställe; lipz.
Sängen kallar dock för min del eftersom skolan imorgon erbjuder två viktiga föreläsningar jag känner att jag inte kan missa. Kärringen i mig fick mig att tänka förnuftigt och gå hem och dova några timmar innan dubbelföreläsning och jobb väntar imorgon vilket jag förmodligen kommer tacka mig själv för imorgon.
Kvällen har i alla fall mycket rolig. Det bästa var Butlers som verkligen levererade med härliga trubadurer.
Kul var det, nu godnatt!

onsdag 12 september 2012

God morgon!

Min älskling, Martin gick upp för att jobba för ungefär en timma sen.
Jag som är betydligt mer lättväckt än honom vaknade självklart till liv. Vi kramades och pussades lite, pratade om dagen och hälsade varandra en bra dag innan han gick.
Lite tröttsamt att vakna klockan fem varje dag men ack, så skönt de dagar jag inte har några måsten och kan somna om. Nu ska jag gosa in mig i Martins täcke och somna om.

tisdag 11 september 2012

Produktivitet!

Från att ha varit sjuk, trött och orkeslös har idag Nathalie har varit effektiv. När jag vaknade började jag städa lägenheten sedan möte med snubbe som skulle värdera lägenheten, därefter laga lunch, skolan kallade efter lunchen. Direkt efter skolan cyklade jag sedan hem i spöregn, bytte till bilen och styrde mot förskolan för att hämta de barn jag jobbar med varje tisdag.
Jobb kallade till klockan sju och då avfart mot hemmet mitt. Väl hemma skulle jag äta lite mellanmål, fixa matlåda till älsklingen imorgon. Ett samtal till min mormor mitt emellan mat och plugg. Nu ligger jag i sängen och läser kurslitteratur men funderar starkt på att sova. Kurslitteraturen får vänta tills morgondagen. Tack för idag!


måndag 10 september 2012

En glad Nathalie

En period av sjuk på många sätt börjar hitta sitt slut (förhoppningsvis). Feber är borta, förkylningen lindrig, magen funkar för det mesta ok och jag kan börja använda min fot och gå relativt vanligt igen. Jag kan framförallt sova ordentligt utan kramper i magen, hosta, tät näsa eller smärta i tå. Det gör mycket för mig som är så beroende av att sova för att överhuvudtaget fungera som människa.
Dagens besök på vårdcentralen var förhoppningsvis det sista om inga komplikationer skulle uppstå och det känns enormt skönt.
Jag är gladare än jag varit på länge och det känns underbart.

Drömmen om...

Att bli jagad av en järv.
Inatt hade jag den knäppaste drömmen på länge och den var så verklig i drömmen att det nästan känns som det har hänt.
En vän och jag var på väg hem från kåren en vinterdag och vid kommunhuset ser vi en katt komma springandes i hög fart och min vän som var rädd för katter börjar också springa. Bakom hörnet efter katten ser jag hur en järv jagar katten och man såg verkligen hungern i järvens ögon, hur den ville äta upp katten. Järven blev förbryllad över att jag och min vän sprang och bytte byte och jagade oss i stället. Vi springer för våra liv och någonstans vid viadukten nästan vid lasarettsvägen blir vi av med järven välbehållna men helt utmattade av all löpning. Sedan berättade vi detta för våra vänner och sen vaknade jag.

Undra vad alla drömtydare skulle säga om denna dröm? Vad kan detta betyda? Akta er för hungriga järvar på väg hem från stan.

söndag 9 september 2012

Martin spelar tvspel

Mitt Hjärta brukar inte ofta ha ro att kunna sitta och spela TV-spel, dagen till ära är han sjukt rastlös och har inget att göra vilket gör att han sitter och spelar en stund.
Att plugga intill Martin när han spelar TV-spel är faktiskt ganska roande. Han gör sådana ljud ifrån sig att man kunnat tro att något annat är på gång. Det går från frustration till glädje, hopp och förtvivlan på bara ett par sekunder och sedan vänder det igen. Från ordentliga suck och stön i besvikelse till enorm glädje då det låter som han vunnit en miljon.

Efter en hel del suckanden och stön dör han och är fortfarande på ganska bra humör och sjunger "Börja om från början, börja om på nytt, varför ska man sörja?" Varifrån kom Sven-Ingvars låtarna?
Sen ett par minuter senare pekade han "fuck you" åt teven och skulle kasta ut den. För att sedan ytterligare ett par minuter senare när han klarat banan lutade han sig tillbaka och tog en godis som stod på bordet och sa "Tänk om man kunnat ha sånt här liv och spela tvspel och äta godis jämt".    Nu är suckandet igång igen och snart kommer han som han alltid gör sluta spela och tänka vad håller jag på med, nu har jag slösat bort x antal minuter av mitt liv på egentligen ingenting vettigt.

Jag älskar dig min tok! 

Någonstans i förtvivlan över att det inte går bra....

fredag 7 september 2012

Två nördiga sjuka tjejer!

Vad vore jag utan min iPhone nu när jag är sjuk? - Att läsa bloggar, kika instagram och Facebook mycket flitigare än vanligt, spela spel som songpop och quizkampen.

Jag hoppas absolut inte att någon annan ska vara sjuk. Rastlös men ändå orkeslös blir man när man är sjuk. Då är det skönt att någon annan är lika rastlös och orkeslös som mig, för då spelar de fort tillbaka så jag kan spela igen som i till exempel songpop och spelet går undan.
Julia är också sjuk och ligger hemma orkeslös och roar sig med sin iPhone, givetvis hade det varit bättre om hon var frisk och kry och kunde vara ute och roa sig.
I nuläget när båda är sjuka tycker jag ändå det är skönt att det inte bara är jag som nördar spel utan att hon är lika nördig som mig. (Förlåt Julia, men lite nördvarning är det)
Snart hoppas jag dock för vår bådas skull att vi blir friska så fort som möjligt och speciellt Julia för hon har varit sjuk längre!

Nu ska jag lägga ifrån telefonen så den inte växer fast i handen.

Min älskade lillebror

Min lillebror bor sisådär 37 mil ifrån mig, vilket gör att vi ses mycket sällan. Min lillebror är dessutom en mycket upptagen sportkille som tränar så gott som varje dag. Vi lever olika liv och hitta tiden där båda har en stund över och vi verkligen kan ta tid till att pratas vid händer inte så ofta.
Idag har jag pratat med min lillebror i två timmar i telefon om allt och ingenting och det var så skönt.
Även om vi inte ses och hörs lika mycket nu som förut så älskar jag dig otroligt mycket älskade lillebror - Jonathan Dahl