måndag 25 juni 2012

Tankeverksamhet åt ett papper?

Att mina tankar i otaliga timmar kan ägnas åt ett papper. Inomhusritningen som visar planlösning på det blivande huset har jag ägnat många stunder åt att titta på. Jag vänder och vrider på den och försöker bygga upp en så rättvis bild som möjligt av hur det i slutändan kommer bli. Färgsättning, val av tapeter och inredning är något jag grubblar en hel del på. Jag tycker att det är jätteroligt och det kliar lite i fingrarna och jag vill börja.
Låt tiden gå och jag längtar tills jag har min examen så jag kan börja jobba med mitt drömyrke, bygga det omtalade huset och sedan bilda familj. Att förverkliga dessa numera gemensamma drömmar ska jag göra med människan som jag håller allra kärast.

lördag 23 juni 2012

Midsommar-12

Igår var det midsommarafton och jag började med att stiga upp med tuppen för att jobba 7-14. Hem direkt, göra i ordning sig och sedan åka iväg på midsommarfirande med Martins släkt. De har ett traditionsenligt firande som varat i 25 år. Så det var ingen aha-upplevelse precis, utan som tidigare gånger jag varit där. Lagom med tanke på att jag jobbar även idag. Kvällen till ära utsåg jag mig själv till chaufför och drack ingen alkohol och körde sedan hem till Trollhättan på natten. 

Martin drack några öl och jag höll mig till läsk, men vem är det som är trött idag? Jo, självklart är det jag. Jag känner mig nästan bakfull trots ingen alkohol och mycket sömn.  Jag är onormalt trött, men nu ska jag få snart få i mig lite lunch och hoppas på att det piggar upp lite för snart är det dags för ytterligare ett jobbpass, 15.45-21.15. Så kör vi ett dagspass 7-16 imorgon också. Sen är jag ledig på måndag, skönt!! 

Jag får ändå säga att årets midsommarhelg är lyckad, firandet igår var lagom eftersom jag trots allt jobbar och det blir extra skönt klirr i kassan, eftersom det blir bra OB denna helg. 

På med klänning och smink, för att dölja tröttheten efter ett jobbpass
Smile to the world (even if its fake), and the world smiles to you! 

onsdag 20 juni 2012

Skillnad på jobb och skola

När man pluggar har man många hemstudiedagar och även de dagarna man ska till campus börjar man i regel inte tidigare än 9:15. Alltså är det en stor skillnad när man ska infinna sig före klockan sju i Vänersborg på morgonen och dessutom är det fler dagar i veckan än vad set är bär det är skola som gäller. Jag blir snabbt bortskämd på hur bra man faktiskt har det när man pluggar speciellt vad det gäller tider. Även om det kan vara jobbigt i perioder eftersom man aldrig blir ledig, du känner alltid att du kan plugga lite mer. Man blir aldrig ledig som man faktiskt blir på ett jobb, när du åker hem från jobbet är du ledig. Så fungerar det inte som student då har man hela tiden har plugget i bakhuvudet.

Jobbet är mer uttröttande än vad studierna är, om det är ovana eller vad det är vet jag inte. Mamma till exempel tycker att det är jättejobbigt att sitta på en föreläsning hela dagen när de har fortbildningar medan hon jobbar som undersköterska och inte tycker att det är lika jobbigt medan jag är tvärtom jag blir inte alls lika utmattad av att sitta och lyssna en hel dag som jag blir av att springa upp och ner, fram och tillbaka i olika lägenheter och hjälpa äldre. Det är tur att vi är olika! Men för min del är plugget bra, jag är bortskämd! Jag trivs bra i skolans värld så är det bara. Inte helt konstigt eftersom att jag utbildar mig till lärare, i skolans värld kommer jag vara kvar även när jag är färdigutbildad.

Samtidigt är jobb betydligt mer motiverande eftersom jag faktiskt tjänar pengar, det är en stor sporre till att man åker dit, att sitta efter en arbetsdag och veta att idag har jag tjänat pengar slår självklart pluggandet där man vet att först om si och så många år är det som jag får betalt, nu drar jag bara på mig studieskulder.


Jag tror nog att jobb i skola är det optimala för mig - lärarstudentens tankar!

Martin, var är du?

Martin, min älskade Martin! Han jobbar för tillfället så gott som dygnet runt, han är hemma och äter och sover, sen jobbar han bara. Förra veckan jobbade han BARA 38 timmar övertid plus de 40 "vanliga" arbetstimmarna. Han börjar tidigare på morgonen, jobbar längre på eftermiddagen och efter det ordinarie jobbet ska han hjälpa någon annan. Sedan kommer han hem trött som bara den på kvällen, duschar, äter och sedan lägger sig. Han har varken rakat eller klippt håret så ska han hålla på ett tag till kommer han se ut som ett drägg. Lite skämt åsido, men det ser inte ut så mycket mer än jobb, mat, sömn i ett stort hamsterhjul. 
Idag har vi pratat med varandra i fem minuter i telefon och klockan är slagen åtta. Han bad mig fixa mat som han kunde äta imorgon ungefär, sen skulle han jobba vidare. 

Nu ska jag jobba helgen och då ska självklart han vara ledig eftersom det är midsommarhelgen men vi kommer ju inte träffas så mycket ändå.
Jag ska väl inte klaga, det är inte alla som har ett jobb att gå till ens. Men jag kan inte säga annat än att jag tycker att det är sinnessjukt tråkigt, jag börjar bli trött på det måste jag säga. Martin, när ska du vara med mig igen?



Tur att jag har en bild på dig så jag minns hur du ser ut!

tisdag 19 juni 2012

Stolt tjej!

Jag har i snart tre veckor väntat på resultatet av den slutliga uppgiften vi gjorde i skolan för denna termin. Idag kom resultatet och jag var GODKÄND, med god respons dessutom. Hon tyckte att det var en mycket bra arbete. Det känns som en sten som lättat för det ligger alltid och gnager lite innan man får reda på om man klarar sig eller inte. Nu kan jag lägga skolan bakom mig och koncentrera mig enbart på sommarjobbet för att sedan ta nya tag till hösten. Didaktiskt matematik || väntar, vilket jag ser fram emot!

måndag 18 juni 2012

Lovely grandma!

Har jobbat hela helgen och kan konstatera att det är betydligt mer att göra nu än de tidigare somrarna. Som den ovana jobbare jag är har jag inte vant mig vid tidiga morgnar eller att jobba sent och sedan tidigt dagen efter. Kärringen i mig blir mycket trött och har sovit som en stock i natt.

Denna kväll har spenderats hos bästa mormor och morfar, det är otroligt vad dessa människor betyder för mig. Jag älskar verkligen mormor och morfar av hela mitt hjärta.
Mormor är så go, jag berättade hur jag inte orkade stå och knöka på Björn Rosenström och att jag gick och satte mig vid sidan om och till och med gamla mormor instämde med att jag har fått kärringfasoner. Vi kanske är på samma nivå ändå.

Nu tar jag mig en kvällsmacka och en stor god kopp te innan sängdags, kärring var det ja! (som tur är zappade jag på tvn samtidigt som jag skriver här och nu började något program som handlar om sex, sex education. Så lite ungdom finns det kvar i mig trots allt.


torsdag 14 juni 2012

Off to work

Nu börjar jag jobba för denna sommaren, om en dryg timma ska jag befinna mig på jobbet för att jobba kvällen. Jag har inte jobbat på ett år och det känns lite som första dagen på ett nytt jobb, lite nervöst med andra ord. Lite ringrostig lär man väl vara men förhoppningsvis känns det som jag inte gjort annat efter helgens arbete.
Pensionärerna, nu kommer jag!

tisdag 12 juni 2012

Sömnlös natt i väntan på morgonens bestyr

Sömnlös natt i väntan på morgonens bestyr framkallar ångest. Jag gick och lade mig tidigt, Martin kom när fotbollen var slut och lättväckt som jag är vaknade jag såklart och John blund valde att inte besöka mig igen.

Morgonens tvättid närmar sig och jag känner hur trött jag kommer att vara. Jag längtar ihjäl mig till vårt blivande hus med en egen tvättstuga som minsann inte måste bokas och delas med andra. Som sagt, kärring är jag, jag vill ha en egen tvättstuga. Hur gammal var jag nu igen? 20 eller 40?

Kanske mitt nattliga kladd i hopp om
att sömnen ska infinna sig inte var en tillfällighet att det blev ett hus?

måndag 11 juni 2012

Kom igen SVERIGE, ZLATAN!!!

Kom igen Sverige, Zlatan och alla ni andra. Kom igen och ta hem den här matchen nu! Ironin haglar! Nej! Ett försök till att titta men det är så förbenat tråkigt verkligen, nu är det halvlek och inget har hänt, skittråkigt!
Sverige i all ära, men fotbolls EM (eller är det VM? ni ser hur bra koll jag har) får klara sig utan mig.

Jag går och lägger mig, ska upp och tvätta imorgon bitti. Klockan är ställd på 06:45, dags att börja smygträna på tidiga morgnar och vara lite effektiv och få ordning på hemmet innan jobbet drar igång.


Så puss och hej! Godnatt!


Paniiik!!

Jag såg på FB (där man ser allt) att någon i klassen fått tillbaka sista tentan och kollade därför min egen skolmejl. Jag kan ärligt säga att jag inte är överdrivet flitig med att kolla den. Jag hade inte fått något svar på hur tentan gått däremot ett mejl om att min komplettering inte kommit in. Vilken komplettering? Fick lagom med panik då läraren skrivit att lämna in snarast för betygen lämnas in nästa vecka och vill du ha betyg lämna in snarast. PANIIIIK! 

Då inser jag att jag inte skickat in rätt version av ett arbete (där fick man för att man dubbelsparar)och därmed inte har med någon kurslitteratur i uppgiften, nu har jag mejlat in rätt arbete. Snabbt och enkelt och ingen skada skedd, men mina nerver och hjärta blev lite stressat ett tag. Att ha skolan efter sig och inte färdigställa uppgifter är inte min melodi, jag ska inte ha något efter mig. Nu hoppas jag bara att det inte var för sent med inlämningen och att jag får mina betyg som vanligt nästa vecka. PUH! 
Panikslagen?

Veckans meny

Ska på möte om sommarjobbet strax och första jobbdagen är på torsdag. Martin har ett jobb som ska vara färdigt om en vecka och därmed massor och göra på jobbet.
För att få vardagen att gå ihop när båda jobbar på oregelbundna tider krävs det lite planering.
Så nu har jag planerat vad vi ska äta en vecka framöver och skrivit matlista vad vi behöver handla. Vuxenpoängen haglar!

söndag 10 juni 2012

Pure love and happiness

Efter en helt fullspäckad helg har jag lagt mig i älsklingens famn i sängen. Regnet smattrar mot fönstren och vi kollar på en romantisk komedi vilket Martin egentligen inte ens tycker om men han gör det för min skull. Det är ren och skär lycka för mig. Jag är så glad att vi funnit varandra. Jag älskar dig Martin! Över fyra år av ren kärlek!

Weekend

Nu ligger jag till sängs hemma hos svärföräldrarna i vårt gamla rum som numera är ett gästrum. Jag har mitt hjärta snarkandes bredvid mig.

Vi har under gårdagen på AquaBlå i Vänersborg. VHC - hockeyklubben hade manfall i drakrodden så Martin fick vara "stand in" för någon annan. De vann 3 av 4 men det räckte inte för att gå vidare.

Gårdagskvällen till ära spenderades nostalgiskt nog på almesåsen. När jag började i Vara drog min nya klass med mig dit första fredagen för skolstarts-disco. Jonte tränade alltid fotboll där och på den tiden var jag hurtigare så medan han tränade tog jag mig ett varv i spåret.
Denna kväll hade almesåsen Björn Rosenström att bjuda på. Folk var precis galna på dansgolvet och ordningsvakterna fick dra ut en efter en som knuffades och bråkade för mycket. Bönderna på slätten blir som galningar när han har sin årliga spelning. Att knuffas på detta sätt är inte min melodi så kärring som jag är gick jag därifrån. Jag satte mig i öltältet istället där jag mötte en kille jag gått med på högstadiet som jag inte träffat sedan dess. Kärringen i mig tyckte det var riktigt trevligt och väldigt roligt att träffa gamla kända ansikten och se vad det blivit av dem!

Idag väntar middag med Martins 85åriga släkting i Falköping på BredaBlick-Mösseberg. Lunchbuffé för att fira födelsedagen i efterskott.

lördag 9 juni 2012

Rakvatten

När småtimmarna började närma sig i natt satt vi och snackade och en vän som har sitt ursprung i Irak säger. 
- Men jag har ju kusiner kvar i Irak och du ska se hur de ser ut, det är lika mig fast mulligare och med ofräscht hår. 
- Jaha, vaddå då?
- Jo, men de är ju riktiga bybor, tror du att de vet vad balsam är?
- Hahaha, kanske inte. 
- Vet du vad dem badar i då?
- Nä!
- Irak-vatten (I rakvatten)

Historien är sann bara att det sista är ett skämt. Verkligen ett dåligt skämt men i sammanhanget var det verkligen jätteroligt!


Bitter

Kvällen till ära hade vi bjudit hit några vänner för lite mat och fest. Det var mycket trevligt och i alla fall jag hade roligt, vilket jag även tror att de andra hade också.
Vi sjöng lite Singstar och lyssnade på musik när glädjedödaren kom. Grannen nedanfrån kommer och gnäller på hög ljudnivå, en fredag kl 23.10, då var minsann klockan över elva och han skulle upp och jobba. Allvarligt vi har haft sammanlagt 4 fester efter klockan 23 på två år i denna lägenhet varav två är nyårsfester. Det är inte mycket att klaga på, visst förstår jag att han ska jobba men så sällan det är kan man väl stå ut, EN kväll.
Blir jag ~27 år jobbar som polis(förstående?) och så bitter och inte kan unna någon en rolig kväll säg till mig på skarpen. Jävla tråkmåns till glädjedödare. Jag blir lite bitter!

fredag 8 juni 2012

Studenten


Idag tar stadens gymnasieelever studenten, från balkongen hörs tutor och glada rop om hur bra det är. 
Det sprider lycka och glädje, jag själv känner samma känslor som jag kände den dagen för två år sedan när det var min tur att ta studenten. 
Som den kärring jag börjar bli vill jag bara säga till alla studenter att verkligen njuta av varje sekund, det är så underbart men vad säger man underbart är kort. Dagen är snabbt över och trots att vakna upp med en baksmälla imorgon kan man titta tillbaka på gårdagen och le. Det var så jag kände för min student, är det något dag jag hade velat uppleva igen vore det den och jag hade inte gjort den annorlunda, den var perfekt! 

Så grattis alla studenter! 

En förväntansfull Nathalie på studentmorgonen innan allt dragit igång!

SNOOOOZE!

Något min kära älskling har riktigt svårt med är att komma upp ur sängen på morgonen. Det spelar ingen roll hur många timmar han sovit när det förbaskade alarmet drar igång kommer han inte upp. Han har inte speciellt ont av det, han stänger av klockan i något mellantillstånd - han sover ju inte för han vaknar (oftast!) av signalen men han sommar lika fort igen och pratar man med honom kan man få alla möjliga svar.
Snooze-knappen är M:s bästa uppfinning (och min mardröm). Han brukar en vanlig dag snooza omkring 50 min med ringning på var 7 minut . Är jag på bra humör (det vet man aldrig när man väcker mig när jag inte vill, morgonhumör - check! ) så brukar jag låta honom hålla på, det är han som blir sen och får stressa sen. Är jag däremot väckt på fel sida sparkar (okej då, buffar mest) jag honom bokstavligt ur sängen. Då kläcker han ofta kommentaren, men jag älskar ju dig och vill bara mysa lite - yeah right, du stensover.
Jag älskar dig oxå men att komma upp på morgonen är inte din starka sida.

Så fridfull man ser ut när man sover, inte kan man tro att klockan redan ringt en halvtimma.

torsdag 7 juni 2012

Nails

Jag älskar långa fina naglar, det är nog något som jag ärvt ifrån mormor som alltid har välvårdade, målade långa naglar. Jag var tidigare nagelbitare men lyckades sluta någon gång på högstadiet och sedan dess har jag haft långa naglar. Jag vet inte vad det är som är så speciellt med fina naglar, det är en sån liten del som knappt syns och det är ett otacksamt jobb eftersom att nagellack skrapas bort när man grejar och då är det bara att börja om ifrån ruta ett igen. 


Sen jag började jobba på ålderdomshem på sommaren får jag inte längre ha varken långa eller målade naglar på jobbet. På sommaren har jag alltså kortklippta naglar utan nagellack vilket är jättetråkigt. Nu börjar jag jobba om en vecka och gjorde därför i ordning naglarna ordentligt idag, med fransk manikyr, blommor och glitter. En sista vecka innan naglarna klipps av, då kan de få vara extra fina och lite sommarfräscha.  Jag är riktigt nöjd! 


                                    

Sommaren var är du?

 Var tog sommaren vägen? För två helger sedan spenderade vi helgen på slätten hos svärföräldrarna för vår lägenhet var olidligt varm och gick inte att vistas i. Sen fick jag sommarlov i två veckor och det är molnigt och 5 grader på morgonen. Vad hände där?
Nu har jag en veckas lov kvar och det känns som ett ihållande väder som säkerligen kommer bli bättre så fort jag börjar jobba.
Att ligga i solen och svalka sig i den uppblåsbara poolen känns långt borta just nu.
Nu tänkte jag börja städa lägenheten så den blir fin inför helgen.







måndag 4 juni 2012

Goa vänner!

Det senaste har jag och Martin spenderar mycket tid med familj, ena helgen hos mormor och morfar andra hos svärföräldrarna. Det är underbart att vara i sällskap med människor som man inte behöver göra sig speciell inför. Familjen accepterar en för vem man är vilket är jätteskönt!

Nu i helgen valde vi att gå på sista festen på kåren för detta läsåret och vi båda hade verkligen en jätterolig kväll.
Förfesten var den bästa som vanligt, vi var några tjejer (och Martin) som dansade som tokar, jag hade iaf jätterolig med dessa töser, jättehärligt tjejer verkligen. Tack för i lördags!

I söndags kom Angelica och Rickard hit på eftermiddagen och vi åt världens godaste kvällsmat. Hembakt köttfärspaj, god sallad och vitlöksbaguetter. Mums! En jättemysig kväll verkligen, det var precis lagom efter lördagens utgång.