onsdag 28 mars 2012

Ska jag verkligen bli lärare?

För första gången sen val av utbildning har jag idag känt att vad är det jag ska bli egentligen? Vad håller jag på med?
Skolmotivationen har inte varit såhär låg på länge, jag är helt enkelt skoltrött nu. Kanske med all rätt efter snart 14 år i skolan. 
Det som utlöste det hela var i alla fall dagens föreläsning. Vi hade en föreläsning om självupplevd mobbning, och man vet att det pågår på skolorna men det blev så påtagligt. Att ska jag bli en sådan lärare som inte ser det som sker och bara blundar för det, då vill jag inte bli lärare. När man fick höra hur illa berörd han blev utav hur dålig personalen var och hur de inte ingrep och gjorde något. Vad är det då att sträva efter att bli en en sådan lärare?
Självklart vet jag att jag ska se det ifrån andra sidan och istället satsa på att verkligen INTE bli en av de lärarna som går runt med skygg lappar och blundar för allt och istället vara den läraren som är lyhörd och faktiskt ser och istället "rädda" barnen istället för att förneka dem. 

Men kombinerat med en dålig dag, starkt gripande föreläsning och låg skolmotivation kan jag inte säga att man ändå börjar fundera. 

Dags att öppna ögonen och rädda barn istället för att omedvetet skada dem, förhoppningsvis kommer jag "rädda" fler barn än jag skadar. Dags att bli ännu mer lyhörd!


onsdag 21 mars 2012

Besök hos frisören

Det var längesedan jag klippte mig på en frisör salong, Frida brukar alltid toppa till mitt hår när det behövs.
Nu kände jag dock att det behövde klippas i ordning ordentligt, få klippt ur det och rätta till frisyren lite så jag var och bokade en tid och klippte mig idag.

Jag är jättenöjd, när hon tvättade håret fick jag sitta i en massagestol och få ryggmassage samtidigt som hon tvättade håret. Jag fick te och fika under tiden och hon klippte noga. Hon tog sig tid att lyssna på vad jag ville ha och kom med förslag och rättade till efter mina behov. Hon var noga med att jag skulle gå därifrån nöjd, vilket jag också gjorde.

Som alltid hos en ny frisör fick jag beröm för mitt hår, både färg och kvalité på håret.
"Du har ett super hår, fin färg och riktigt starkt" löd kommentaren den här gången.

Vi klippte det en bra bit och klippte det hela lite rakare så håret ser nästan ut att vara klippt helt rakt av för hon klippte upp det och flikade ut topparna så det inte blev någon markant kant. Frisören var jätteduktig helt enkelt.

En mycket nöjd tjej!



söndag 18 mars 2012

Dom är bäst!

Jag känner mig så lycklig just nu.
Kvällen har jag spenderat med mormor och morfar på en beställning. Morfar behövde hjälp i köket så då ställde jag upp.
Att vara i mormor och morfars sällskap gör mig väldigt lycklig. Deras sätt att vara gör att jag känner mig älskad på ett sätt som ingen annan kan framkalla. De framkallar den bästa Nathalie, en rolig tjej som får de att skratta och de är mycket kloka att prata med och har en livserfarenhet som gjort att de har mycket råd att ge. De är tacksamma och tycker det är så kul att träffas. Mormor säger själv att hon alltid blir glad av mig. Man blir alltid omhändertagen av de och helt enkelt känner man sig väldigt bra till mods.
Det är något speciellt med dem och jag kan inget annat än att säga.

Mormor och Morfar, Jag älskar er <3

torsdag 15 mars 2012

Nageltrång

På en bålrunda i slutet av gymnasiet blev jag stämplad på en utekväll, en klack rätt på stortån och nageln gick av långt ner. När den sedan växte upp ville den inte växa upp rakt och fint utan det blev en del komplikationer. Ett halvår efter detta var det ett långt gånget nageltrång som var rätt illa, vilket ni kan se på bilderna nedan. Tån blev opererad på en klinik i Göteborg pga vårdgarantin och nu mår den vänstra nageln riktigt bra, dock är den bara halv då nagelroten opererades bort men med lite nagellack ser den relativt normal ut. 


Men nu hände det igen, den inlindade tån är såklart den andra tån som också blivit nageltrång på. Vad är det egentligen med mina tår?
Sjukt äckligt är det, och bilderna är allt annat än fräscha. Det är ett minne på hur satans sjukt ont det gjorde i alla fall. 


onsdag 14 mars 2012

Tenta vinkväll

I fredags kom Angelica hit och vi skulle hänga en stund innan vi skulle träffa de andra och festa lite för att fira att tentan var skriven.

Men det blir aldrig som man tänkt sig. Vi satt och pratade och drack lite vin och sedan kom Anton och vi fortsatte dricka vin och prata. Det var riktigt mysigt faktiskt även om det inte blev som det var tänkt och kvällen avslutades inte som vi trott men jag hade trevligt med Angelica och Anton i alla fall.

Tack för i fredags! Det borde göras om och då satsa på att bara vara kvar här hemma så blir det nog kanoners!

Det är äkta kärlek!

Jag har precis gjort kvällsbestyren, borstat tänderna, tvättat ansikte och tagit på mig pyjamas. Allt smink
är borta och efter en par dagar med nya ansiktsprodukter brukar alltid hyn vara sådär innan den stabiliserar sig.
Så jag kände mig inte direkt snygg efter borttaget smink och toppade det med min favorit pyjamas med musse pigg på magen.

Martin lade sig före mig ikväll och jag kommer trippandes in i sovrummet och han vaknar, ler och säger, hej snygging!
Det är äkta kärlek för mig. Han älskar mig oavsett dålig hy och ful pyjamas.
Puss på dig älskling <3

tisdag 13 mars 2012

Drömmen om ett hus

I helgen var det en del ärenden kring det blivande huset som behövde fixas, träffa och informera blivande grannar och sånt. Nu har vi fått de underskrifter som behövs till bygg- och avloppslov. Martin ska skicka in papperna i veckan och sedan är det bara att vänta på att det ska gå igenom. Förut har i alla fall Martin varit betydligt mer involverad i huset och det är nästan det enda han tänker på. Jag har tyckt att det varit så avlägset och långt fram i tiden. Herregud, jag har en halv utbildning kvar och ska få ett jobb först. Men tiden går fort och sista kursen innan sommaren har påbörjats och sedan är det bara 1½ år kvar tills jag bråkar om jobbet på arbetsmarknaden. 

I vilket fall som helst känner jag hur Martins husdröm har övergått och även blivit min dröm. Jag tänker dagligen på hur huset ska se ut. På nätterna drömmer jag om hur det ska se ut och på dagarna diskuterar vi olika lösningar. Igår åkte vi förbi Martins arbetskollega och hämtade några verktyg han behövde och de höll på att rensa i sitt hus, så jag fick en hel hög med inredningstidningar, tror ni jag blev lycklig? Nu har Nathalie Dahl att göra. Post-it lappar på de som jag inspireras av sedan diskutera det med min andra hälft som också ska bo i huset. 
Framtidsplaner och jag älskar det!

fredag 9 mars 2012

Tentadag

Idag var den fasansfulla tentans dag, ifrån tidigare studenter som läst kursen innan oss har vi fått höra att majoriteten av studenterna fick göra omtenta förra året. Det kändes ju väldigt lovande, eller inte. Jag har inte hört något säga att de tyckte att det kändes bra och många är övertygade om att det blir omtenta även för dem.
Jag känner mig också sjukt osäker, jag svarade på alla frågor med lär få avdrag på många och därmed är det stor risk att jag inte klarat tentan jag heller. Klarar jag denna tenta ska jag verkligen unna mig något riktigt fint. Vilket inte lär hända men man får hoppas på det bästa. Domedagen då resultatet ska redovisas är 2 april, så alltså två veckor ska jag gå ovetandes.

Ikväll ska det i alla fall firas att tentan är skriven oavsett hur det gått, det blir lite fest på lasarettvägen, där många av studenterna i stan bor. Innan det ska Angelica komma hit och vi ska hänga lite, det ska bli mys.

 


torsdag 8 mars 2012

Mackberedare

Ibland får man (eller i alla fall jag) aha-upplevelser vad det gäller det svenska språket. Nu var det ett tag sen men jag kom och tänka på detta för att jag sammanfattar föreläsningar och skrev ordet jämlik.

Fram till för kanske 2 år sedan var jag 100% säker på att det hette jämnlik och inte jämlik. Det ska bli mer jämnare förutsättningar mellan kvinnor och män.
Dra alla över samma kant eller Dra alla över samma kam tog också lång tid innan jag förstod vilken som var rätt.

Något annat som jag verkligen trodde stenhårt på och inte ens funderat över var att det hette "mackberedare", det är dock mer internt. I min släkt har vi alltid sagt mackberedare till smörgås/toastjärn.
Det uppkom tydligen genom något sällskapsspel som mina föräldrar brukade spelade där man skulle komma på ord på så många bokstäver som möjligt inom en kategori på en viss tid. Då hade min morbror bokstaven M kvar och kom på att man bereder mackor i ett toastjärn och därmed var mackberedare präglat. Jag tror jag var ungefär fjorton när jag fick reda på att det faktiskt inte heter mackberedare.

Jag kanske är lika blåst jag ser ut att vara på bilderna

onsdag 7 mars 2012

Arg, Argare, Nathalie

Jag är så fruktansvärt arg, sur och musten gick ur mig. Martin och jag var och tränade i 40 min, 40min så kort har vi aldrig varit på gymmet. Under dessa 40 minuter har någon lyckats sno med sig min jacka som var som bortblåst när jag duschat klart.

Alla, verkligen ALLA hänger sina saker på krokarna i omklädningsrummet och det är fullt med jackor och kläder där. Jag hängde mina grejer inne i ett hörn så det är inte troligt att någon fått med sig fel heller.
Att man inte kan sära på vad som är mitt och ditt.

Nu är Nathalie Dahl arg som ett bi!


tisdag 6 mars 2012

Tentaperioden är igång!

På fredag gäller det, salstenta 8.30-12.30. Efter snart två år in på utbildningen borde detta inte vara ett ångestfyllt moment vilket det är för mig. På lärarutbildningen som jag går har vi haft mycket grupparbeten (en lärare måste kunna arbeta i arbetslag), egna reflektionsuppgifter och andra hemuppgifter som kräver tid och reflektion och analys. Nu en bra bit in ska vi ha vår första riktiga salstenta. Rykten ifrån årgången över är att tentan är svår, men svårtolkade uppgifter och läraren är mer än hård i sin bedömning. Men visst känns det lugnt och harmoniskt och inte alls oroväckande, eller inte. 

Jag började dagen med att bli väckt kl 8.15 av ett sms, sådär lagom nöjd låg jag kvar i sängen och kollade på nyheterna och sedan åt jag en ordentlig frukost. Jag brukar breda en smörgas och skära en skiva oss och proppa i mig på väg till skolan. Så morgonens frukost med müsli, te, juice, och smörgås med både ost, skinka och paprika var stort för mig. 

Nu ska jag lämna datorn och koppla ur internet och gå in i pluggkoman igen. Hejdå!

söndag 4 mars 2012

Helgmys

Fredagen med Yvonne var helt oslagbar. Det var precis vad jag kände att jag behövde faktiskt. Vi träffades hos henne och delade på en flaska vin innan vi gick in till stan. Hon hade bokat bord på en jättemysig resturang vid åtta och vi gick inte förrän stängningstid vid midnatt. Vi satt alltså och pratade oavbrutet i fyra timmar. Det var jättehärligt att sitta där och prata om allt mellan himmel och jord över en bit mat och vin.

Idag har jag pluggat i förmiddags och sedan har jag varit sjukt trött. Vi var i tråvad till eftermiddagen och väl hemma blev jag trött som en klubbad säl och har inte gjort många knop. Vi lagade god mat, bakpotatis med baconröra och sallad. Vi åt till melodifestivalen i vardagsrummet med massa tända ljus. En riktigt härlig hemmakväll som jag verkligen uppskattat.

Idag har vi städat lägenheten noga och tvättat. Jag lagade storkok så nu har vi mat som ska hålla oss mätta också. KN det bli mycket bättre. Ja faktiskt. Jag renbäddade sängen förut också sp nu ligger jag i sängen med nya fräscha sängkläder nydudchad i ren pyjamas och ren lägenhet. Jag kommer sova som en prinsessa. Godnatt!

Scrapbooking

Häromdagen spanade jag som varje år in bokrean och fick denna gång med mig två skönlitterära böcker och en faktabok om just scrapbooking.

I boken om scrapbooking fanns många bra tips och lite schabloner och annat i slutet vilket var uppskattat.
Det gav mig inspiration till att sätta mig ner och scrappa lite, detta blev resultatet.

Ett minne ifrån alla dagar med svampplockning med mormor och morfar. Jag är nöjd!

torsdag 1 mars 2012

Lidköpingsbesök

Martin ska till Tråvad och greja imorgon och då tänkte jag passa på att åka till bruden på bilden nedan. En tur till Lidköping med en go tjej och lite vin. Det kan inte bli mycket bättre. Jag ser fram emot morgondagen, det ska bli kul att göra något annat och komma ifrån stan. Tjejmys sitter aldrig fel.