söndag 26 februari 2012

My lovely shoes!

Skorna har anlänt till Hörngatan. De passade riktigt bra och var inte fasligt svåra att gå i heller på grund av platån. Jag brukar verkligen inte kära ner mig i materiella saker men dessa skor alltså, jag är litegrann i himmelriket.

Nu väntar bara nästa utgång som jag inte vet när det blir av men när det blir. Men en sak jag vet är att när den blir av är skorna för kvällen givna.

Hurtbulle?

3 gympass har det blivit i veckan. Efter uppehållet pga sjukdom trodde jag att jag skulle ha tappat massor och fick börja om med det lilla som jag hunnit träna upp men jag har känt mig riktigt bra i veckan. Det är först nu jag känner att träningen har blivit lättare överhuvudtaget.
Det är inte lika motigt att springa på crosstrainern eller cykla. Jag orkar hålla samma tempo tiden ut och inte sacka efter när jag känner att jag blir allt för trött.

Nu i veckan har jag bestämt mig att det får vara nog med godsaker på veckan igen, jag höll det riktigt bra i början med där började jag sacka efter och nu är det dags att ta tag i det igen.
Imorgon blir det att skriva en matlista för veckan och åka och handla så att jag alltid har mat tillgängligt så jag inte behöver bli sådär hungrig och få en dipp i blodsockret.
Mamma tipsade dessutom på en rätt hon provat i veckan.
Baconlindad torsk med ärtmos, det var tydligen hur gott som helst. Det är något jag är riktigt sugen på att prova.

Måndag: Planera mat och handla
Tisdag: Boka danspass
Onsdag: Möjligtvis hederliggympa
Torsdag: Gym eller Ridning?
Fredag: Riding?
Helg: Gym om inga andra planer dyker upp.

Mina gamla träningssskor är verkligen gamla och håller inte längre. Det är ett par gamla skor från urminnes tider. Från början är de Christoffers gamla som han knappt han använda för att hans fötter växte så. Jag fick ärva dessa skor och de har jag verkligen slitit med hälsan om man säger så.  Igår tog jag tag i saken och köpte ett par nya. Reebok Easytone blev det och hoppas verkligen att de blir bra
Jag är taggad på att provträna med dem på tisdag.

fredag 24 februari 2012

Våren är på G

Våren är på gång. All snö är borta och gräsmattornas gröna färg syns nu istället för att den är vit och täckt av snö. Solen har börjat visa sig och hittar man en plats i lä är det riktigt härligt. På balkongen är det alltid relativt lite blåst och solen steker skönt eftersom det är solvägg i princip hela dagen. Så dagen till ära smög jag mig ut på balkongen med en god kopp te och skolböcker och pluggade i solen. Det var först välkomnandet av våren och det gjorde mig riktigt lycklig. Jag kände mig som Ronja Rövardotter och ville göra ett klassiskt vårskrik men jag höll mig, vad skulle alla grannar säga? En galning till granne som välkomnar våren genom att skrika. Jag nöjde mig med att tänka tanken och insåg att jag faktiskt inte är ett barn längre som kan skrika in våren utan att någon annan bryr sig. 
Kort men gott, solen gör mig riktigt glad i hjärtat. 

onsdag 22 februari 2012

4 år av kärlek

För 4 år sedan konstaterade vi att vi var vi.
För fyra år sedan följde jag med dig hem från skolan, ingen av oss hade då körkort, vi hade inte åldern inne för det ens så vi tog bussen hem till dig.
Väl hemma hos dig fick jag hälsa på din pappa för första gången. Vid det ögonblick kunde jag inte ha i åtanke att detta var min blivande svärfar. Vi åt mellanmål och sedan visade du mig ditt dåvarande pojkrum.
Den gick inte otroligt nog i grått och svart och jag minns så väl hur du hade städat så fint för att jag skulle komma men också framför allt all sprit.
Din sarg under sängen med ölburkar och hylla med drinkböcker och drinktillbehör som shaker och drinkglas. Min första tanke var; vilket fint rum, men vad mycket sprit!

Vi började med att sätta på en film och vi kollade verkligen jätte mycket på filmen, eller inte. Som nykära tonåringar låg vi i din säng och kysstes halva kvällen. Emellan kyssarna pratade vi faktiskt med varandra och då konstaterade vi att u var vi tillsammans.

Nu fyra år senare är jag minst lika kär om inte mer kär. Vi har vuxit och gått ifrån tonåringar till vuxna och istället för att åka buss har vi nu bil och körkort. Pojkrummet har bytts ut mot en gemensam lägenhet och du jobbar och jag pluggar på högskola. Vi har tagit oss en god bit på väg i vårt liv mot att bli vuxna.

Jag blir bra säkrare och säkrare på just en sak och det är att jag vill spendera min framtid ihop med dig. Älskar dig över allt annat - Martin Augustsson

Dagen till ära spenderade vi med att gå ut och åta mat och bara prata  med varandra och slippa tänka på allt vad matlagning heter. det var oerhört mysigt att sitta där och prata framtidsdrömmar med min prins.

onsdag 15 februari 2012

Dags att sätta fart, idag har jag en del att stå i. Jag åker iväg till Uppsala imorgon vid den här tiden. För att slippa gå upp tidigt och ta mig till Vara så åker jag dit ikväll och sover hos Emma. Så jag lämnar kära Trollhättan idag och kommer inte tillbaka förrän på söndag eftermiddag.

Innan vi åker ikväll/em ska jag.


  • Duscha
  • Packa
    • Har inte ens börjat och de mesta av kläderna ligger nerpackade och inte ihopvikta sen vi tvättade
  • Städa
    • Diskberget är kolossalt och det är alldeles smuligt på golvet, Hej dammsugaren 
  • Fixa datorfodral till nya datorn
  • Mysa lite med M
Dags att sätta fart!

Imorgon ses vi igen, mina sötnosar!

tisdag 14 februari 2012

Nervööööös

Budet på skorna de älskade Jeffrey Campbell kopiorna går ut om 17 min och jag leder budgivningen hitills men de har trappats upp bra i pris och jag kan väl tänka mig att gå upp ca 70 kr till och jag hoppas för allt i världen att de andra budgivarna är i skolan eller på jobb såhär mitt på dagen och inte budar mer. Jag är lite nervös för priset brukar trappas upp bra mycket de sista minutrarna. Ett par andra liknande skor låg på 450 de sista tio minutrarna men såldes för 810. Det är en snabb upptrappning det!
Tänk vad materialistisk värld vi lever i, jag är nervös för ett par skor hur sjukt är inte det. Men jag vill så gärna ha dessa skor.

Snälla godingar, bli mina!
Uppdatering!
SKORNA ÄR MINA!!!!!!

söndag 12 februari 2012

Tyck ännu mer synd om mig!

Jag orkar inte!!

Igår kände jag mig hyffsat kry efter att varit sjuk sedan i tisdags. Jag donade i köket och städade kylskåpet och slängde gammal mat. Efter att inte själv ha lagat mat på flera dagar blir kylen lidande. Makaroner och korv kräver inga större råvaror. Tack ändå älskling att du gjort mat åt mig i alla fall.
Sedan på kvällen igår åkte vi till mamma och åt mat och sådär. Under kvällen kändes det att jag blev sämre och älskade mamma känner mig lite för bra och utan att jag ens själv hade funderat över det säger hon, du börjar bli sämre igen nu va Nathalie. Håller jag på att bli det tänkte jag och visst var fallet så.

Nu ligger jag här igen och är ännu sämre. Febern har kommit tillbaka, mattheten ska vi inte prata om och framförallt inte hostan. Jag tar i så när jag hostar så mycket att jag har ont i lungorna typ och i halsen. Jag orkar inte mer. Jag vill inte äta mer Alvedon, inte käka en hel livsförbrukning av halstabletter och hostmedicin på det. Usch, fy bubblan. Någon kom och rädda mig ifrån mig egen kropp.

lördag 11 februari 2012

Efter nattens sömn:

Martin säger helt sömndrucken någonstans i tillståndet emellan sovande och vaken
- Du har verkligen pruttat hela natten. 


Jag började skratta, han har inte vaknat av mina hemska hostattacker men pruttar har han minsann vaknat av. Är det ordören eller var det otroligt ljudliga pruttar.

Att påpeka är faktiskt att han inte minns något av det när han vaknande. Men i så fall kan man fråga sig om vi varit tillsammans för länge när han drömmer så hemska och högst otändande drömmar som hur höga fisar jag har.

Bloggdator?

Idag är första dagen jag har orkat mig ut ordentligt sen i tisdags, jag var på Överby och köpte en ny dator. En liten, 11,6 tum eller vad det var. En liten behändig skönhet som faktiskt var ganska smart också för att vara en sådan liten dator enligt han i affären men han försöker säkert bara luras så jag rådfrågade min broder också och han sa att datorn var bra. 


Den blir gudomligt bra att ha i skolan och skriva anteckningar på, nuförtiden har det gått så långt att det går snabbare att skriva på tangentbord än för hand i alla fall för oss som är hyffsat i den tidigare generationen. Nästa helg när Emma och jag ska fördriva sammanlagt 14,5 timme på buss (Räddningen, bussen har eluttag) kommer datorn verkligen vara till användning. Film, surfing och kanske bloggning kan vi fördriva tiden med på bussen. Underbart!

Min lilla skönhet är en HP-dator med världens största instruktionsbok.











fredag 10 februari 2012

Ansiktsmask

I julklapp av Martin fick jag en gåvopåse ifrån Body Shop som hans arbetskollegas fru öppnade på Överby precis innan jul. Martin var med och hjälpte till att färdigställa affärslokalen så det var mycket julklappar ifrån Body Shop i år. Smidigt och behändigt att shoppa julklappar till flickvännen i samband med jobb. 

I alla fall så hade de påsar med smått och gått i, det var duschtvålar, deodoranter, body lotions, parfym. Ja, ett axplock av vad affären har att erbjuda. I vilket fall som helst var det med en tub med ansiktsmask som jag helt hade glömt av. Jag provar den först nu, ska strax gå och tvätta av den.

Det heter Warming Mineral Mask, vad då värmande tänkte jag. Jag smetade ut en klick i ansiktet och det känner hur varm jag faktiskt blir på de område jag precis smort in. Det var faktiskt en häftig känsla och väldigt skönt, alldeles varmt av en kräm. Så nu ska jag följa rekommendationerna och använda den en gång i veckan och se ifall den är till någon nytta också. 


torsdag 9 februari 2012

Vuxna funderingar hos barn

Jag pratade med min kusin Agnes 5 år i telefon förut. Hon berättar att hon varit på dagis och frågar vad jag har gjort idag, då berättar jag att jag är sjuk och inte gjort så mycket. Så kom vi i alla fall in på någonting med mat.

A: Men hallå? Är du sjuk ska väl inte du behöva laga mat, det kan faktiskt Martin göra!
N: Det tycker jag låter som en mycket bra idé.
A: Men du kan kanske duka i alla fall.

Så sött! De snappar upp mer av föräldrarnas samtal än vad man kan tro. 

Såå snygga!

Alla som läser bloggar har väl inte kunnat undgå de populära Jeffrey Campbell skorna. De är så galet snygga och även aningens för dyra för student plånboken. Det finns kopior men jag har inte hittar några faktiskt, jag kan inte säga att jag har kollat ihjäl mig efter dem heller.
När man har varit hemma lite för många dagar med ingen ork kommer man på de allra bästa idéerna. Jag har budat på ett par kopior ifrån Tradera. Jag gillar den svarta skon och fullkomligt älskar träklacken. Jag håller alla mina tummar i världen för att denna sko ska bli min. 


Erkänn att dem är galet snygga.
Bild lånad ifrån tradera.

Jag är fortfarande sjuk och jag orkar inte göra mycket. Jag tog mig en dusch förut och det var dagens kraft ansträngning. Det var skönt fast det tog energi. Jag fick en stoooor längtan efter badkar. Kalla mig sjuk men jag satte mig på golvet i duschen och spola vatten över mig. Det var så nära badkar man kunde komma.

Nu ligger jag under dubbla täcken och fryser och det går bara skit på tv. Jag tror jag ska försöka sova en stund.
God natt eller god middag eller vad man nu säger när man sover mitt på dagen. God tupplur!

Fulbild i ful glasögon under täcket!

Sov gott gubben!

Det är alltid lika kul att ta kort på Martin när han sover. Han brukar sova på de mest roliga sätt. Nu sover han med två kuddar men inte som vanligt folk med kuddarna under huvudet utan båda kuddarna ligger PÅ ovansidan av huvudet.

Vet inte hur han lyckats med det? Kan det hända att jag hostar lite för mycket?

onsdag 8 februari 2012

Tyck synd om mig!

Idag är mina bästa vänner tjejerna i SATC och som sällskap har vi fishermenfriend, Alvedon och bromhexin.

Hostan blir värre, betydligt värre. Febern blir lite lägre men även så orken. Jag är ett riktigt slusk som inte duschat och bara satt upp det riktigt trassliga håret i en ännu trassligare knut. Jag har så ont i kroppen och lederna att jag inte orkar kamma ut håret för jag vet att det kommer göra så ont. Är det bara jag som blir hår öm när jag är sjuk?
Imorgon bitti efter nattens sömn när jag är som piggast blir det nog duschen med en halv burk inpackning och reda ut håret och göra två hederliga Pippi flätor som tål sängliggande med huvudgnuggande mot lunden bättre än trassligt hår i en trasslig knut.

Så här ful ser en naturligt sjuk och blek Nathalie ut! Inte någon fager syn!
God natt!

Framtidsdrömmar


Idag är en sådan dag då jag drömmer mig bort till när jag har fast jobb, hus och barn. Jag vet att man ska leva i nuet och ta vara på det som finns här och nu men ibland kan jag inte hålla tankarna i styr och drömmer mig iväg. 

Eftersom jag har en pojkvän som gärna skulle börja bygga på ett hus redan i förra veckan om han fick bestämma så är det svårt att inte börja fundera. Vi har faktiskt kommit en lång bit på väg i vårt hus planerande eftersom det är långt kvar. Vi vet hur det yttre ska se ut, det är det inre kvar och då är det min tur att ha övertaget och säga det sista och inte Martins som det är när det gäller det byggmässiga. 

Jag har kollat igenom hemnet.se och sparat ner ett axplock av för mig inspirerade bilder.











På den här bilden gillar jag kombinationen med det vita och det lite mer bruna harmoniska färgerna i kombo och panel på väggen är jag svag för.

 
Inte ett nybyggt hus utan braskamin. 



Ett barnrum där jag gillar blandningen med de lekfulla barn sakerna
 och det lugna beiga och gröna färgerna


Jag vill ha dubbeldörrar och stora fina inbjudande krukor utanför
 (som man dessutom slipper rensa ogräs i)
 
Vi har pratat mycket om vad vi skulle vilja ha för färg på huset, 
jag var inne på ljus herrgårds gul för att få en lite lantligare känsla. 
Men vi har nog enats om mörkgrått med vita knutar. Ungefär som på bilden. 



Inte heller ett nytt hus utan ett lyxigt badkar



Ännu en gång blandningen av ljust men harmoniskt,
 braskamin, stor soffa och öppen planlösning. 


Det kommer bli så bra när det blir dags, det är bara att sätta fart med pluggandet så blir jag klar om två år och så är det dags att börja bygga när jag fått jobb. Men mycket tankeverkstad bakom och saker som ska fixas så det är aldrig för tidigt att börja tänka så att man blir nöjd när det väl gäller.



Sikta mot stjärnorna

Jag har tidigare skrivit om personliga mål eller snarare strävor jag försöker sikta emot.
Men för att bena upp målen lite har jag skrivit följande lista:

  • Sluta älta saker i all oändlighet
  • Sluta tänka på de som tar energi ifrån mig och som inte förtjänar det
  • Minska sockerintag
  • Börja träna
  • Hitta bättre kost
  • Bli nöjd med min kropp
  • Bli duktigare på att hålla ordning hemma
Många av målen är sammankopplade och skulle väl kunna göras till tre mål. Sluta älta, Träna/Ät bra och Städa mera. Men det låter inte lika roligt och det är lättare att nå några delmål än tre stora. 

Jag har kommit en bit på väg. Gymkortet är inhandlad och används ungefär 2 gånger i veckan och ältandet har blivit lite mindre om dock inte borta helt ännu. Men Rom byggdes inte på en dag!




Sjukstuga


I måndags var jag gör peppad på en träningsvecka och få inviga mina nya träningskläder jag köpte förra veckan. Jag bokade in mig på flera pass och planerade in att besöka gymmet. Men det blir aldrig som man tänkt sig. Natten mellan måndag och tisdag vaknade jag flera gånger och insåg att jag mådde sämre och sämre för varje gång jag vaknade. 

Jag pallrade mig till skolan för gruprbete på tisdag förmiddag med alvedon i kroppen och igår sov jag nästa hela dagen och idag har jag inte gjort många knop.Jag funderar på om jag sa orka ta mig en promenad till affären och köpa något färdigt att äta eller om jag ska orka laga mat. Vad är jobbigast? 

Dock har jag fått gjort en sak idag som jag är riktigt lycklig över. Jag har bokat biljetter till mig och Emma för att vi ska spendera nästa helg i Uppsala hos AnnaBanana! Det är något som jag har att se fram emot i min sjukhet här hemma. För idag blir det inte många knop gjorda på Hörngatan.


Dessa tjejer blir det mys med nästa helg ( -Linda :/ )







måndag 6 februari 2012

Donut bun

I fredags var det snökaos här i Trollhättan och hela helgen har det varit riktigt kallt.
När det vankas fest är det otacksamt att ha långt tjockt hår med självfall i de väder. Att duscha och låta håret självtorka brukar visserligen bli okej fint men det är väldigt vardag gör mig.
Samtidigt är håret onödigt att styla med tänger och framförallt plattång för håret blir självlockigt i alla fall.
När jag stod i badrummet i fredags och övervägde vad jag skulle göra kom jag på att jag köpte en "donut bun" från Style by Tyra för längesedan och invigde den. Lite lagom festligt men framförallt väldigt enkelt.

Den får 4 av 5 toasters. Det är mest knuten som är lätt att göra på sig själv. Man kan få en svinryggs liknande frisyr som jag ännu inte lyckats göra på mig själv.

söndag 5 februari 2012

Stjärtslag är över!

Festhelgen är över. Efter två dagars festande ligger jag nu i sängen trött med värkande fötter och ska strax sova.

Igårkväll hade jag jätteroligt. Vi dansade som tokar och var typ aldrig still. En riktigt bra kväll. Jag hade kul.

Det negativa med fredags kvällen är att Make slog i huvudet och fick hjärnskakning och höll på och svimma så de fick ringa ambulansen. Det gick bra och idag mådde han bra.

Denna kvällen var inte lika bra. Otaggad från den tidigare kvällen och dålig musik i början som drog ned festandet. Men för att summera kvällen har den varit bra.

Nu ska jag sova men oxå framförallt vila fötterna. God natt! :)

torsdag 2 februari 2012

Ullareds besök

Idag har jag spenderat dagen på Gekås Ullared med Martin och hans syster. Jag är nöjd med dagens besök och det var ovanligt lite folk vilket var skönt. Inte en enda kundvagn som körde på hälarna, kan det bli bättre.

Jag är en slant fattigare med en hel del saker rikare. Jag hittade en del jättefina kläder varav två blusar, en jeans väst, två bikinis, bas kläder och tränings kläder. Den ena blusen vet jag att min mamma kommer vara avundsjuk på, en blommig vårfin blus. Jag ser mig själv framför mig med ljusa uppvikta jeans, blusen, vita converse och brun väska. I mitt huvud är det fint. :) romantiskt men bara lagom sött. Behöver jag sägs igen att jag är nöjd?

Massa annat fint fick jag oxå med mig hem. Det blir ju alltid blandat med saker som kan vara bra att ha.

Nattens berättelser

Idag är jag uppe i ottan och måste berätta nattens dröm.
Jag är en person som inte brukar minnas vad jag drömmer.
Inatt var det annorlunda, jag vaknade till och med av att jag skrattade.

Jag och mamma var i en matvaruafgär. Vi stod vid frukten och det kommer en man rullandes i rullstol. Det var något jag tyckte var obehagligt med mannen men mamma lugnade mig och sa att det var ingen fara. Mannen rullade emot oss och kom närmre och närmre och det började bli skumt. Han trycket in mamma i ett hörn och börjar försöka skjutsa henne och jag fick dra bort mannen ifrån henne och sen vaknade jag av att jag skrattade.

Om drömmar betyder något kan man ju undra vad denna dröm skulle betyda. Så knäpp som den var.

onsdag 1 februari 2012

Bibeln har kommit

Antagligen den boken jag kommer att läsa mest i mitt liv kom idag på posten.

Stjärtslaget

Förberedelser för helgen! Den kommande helgen är det en externfest som det kallas här i Trollhättan, på studentkåren här. Det kommer andra studenter ifrån andra lärosäten och har kul och festar här på vårt kårhus. Jag har bara varit på en externfest tidigare och den kallades bonnaphesten och var en helg i Skövde.

Stjärtslaget kallas helgens fest. Jag är inte överförtjust i massa faktiskt ofräscha människor i ännu ofräschare overaller. Eller åvvar som det kallas på högskolan. Men denna helgen ser jag mycket fram emot faktiskt.

Det ska bli fest på fredagskväll och sittning på lördag. På dagarna är det även då fest och kanske lekar men jag och Yvonne ska ha tjejmys med lite tjejfix, sex and the city och god mat. Och lämna den dreggiga åverålkulturen på dagarna. Jag ser som sagt väldigt mycket fram emot helgen. Festerna brukar vara roliga och tjejmys är alltid tjejmys alltså toppen!

En stor fördel med att det är åvve som gäller är att man behöver inte fundera då mycket på vad man ska ha på sig. Fråga min mamma om vilka problem jag brukar ha över det i vanliga fall.

Nu har jag även förberett åvven och satt på lite nya märken. Så nu kan helgen komma.

Puss