lördag 31 december 2011

Outfit

Kvällens planerade outfit!
Tänk trippeltångat hår, sotade ögon och rött läppstift.

Nu är det bara att lägga vinet på kylning sen kör vi igång ikväll.

Happy new year!

torsdag 29 december 2011

Dag 03 – Mina föräldrar

Oj, var det första jag tänkte när jag skulle skriva om mina föräldrar. Denna historien kan skrivas lång som en bok och är lite för personlig för att skrivas här, offentligt och tillgängligt för alla.

Jag är glad över mycket som mina föräldrar har gjort för mig och jag försöker för allt i världen se vad fina saker de gjort och bortse ifrån annat.

Min pappa har varit närvarande större delen av mitt liv och var en mycket bra pappa. Sedan hände det något. Men det är det fina pappan jag försöker bära med mig, den han var och inte den han är.

Min mamma och jag har allt haft större duster också. Men det är inget vi inte lyckats ta oss igenom. Min mamma är en mycket fin människa och hennes barn är värda mest för henne. nu har vi en mycket bra relation och mamma är inte bara mamma utan även min bästa vän. Vi pratar dagligen ca 1h i telefon och jag berättar allt för henne. Hon vet allt om mig och mina innersta tankar. Jag är oerhört tacksam för min mamma. Älskar dig mami <3

NYÅRstankar 2011-2012

Nu närmar sig sista dagen på detta året och ett nytt år är snart på ingång. Nyår brukar vara ganska överskattat kan jag tycka, man har sådana stora förväntningar på kvällen och att det ska vara årets bästa festkväll, ja ni vet själva.

Förra året kände jag precis sådär. I år känner jag helt annorlunda. Kvällen kommer i stort sett se likadan ut. Men detta året har jag inte nyss flyttat hemifrån och vill visa hur bra jag klarar mig och att jag klarar mig själv och det är heller inte självaste festen jag tycker är det viktiga i sig. Festat det har jag gjort mer än tillräckligt detta året.

Jag vet inte om jag börjar bli gammal eller vad det är för jag tycker det ska bli jättekul att ta hit vänner, äta mat tillsammans, snacka, spela lite spel och helt enkelt umgås. Sen att detta inte sker under alkoholfria promisser gör mig absolut ingenting, utan riktig fest ska set bli. Men jag ser verkligen fram emot att umgås med mina finaste vänner och att jag kommer njuta av det är något jag är övertygad om.

Förut satt jag och planerade lite:
Ett musicquiz ligger på datorn och väntar.
Inköpslista skriven, ska slå på stort och köpa partyhattar till oss tänkte jag.
Recept är framtagna.
Min del av menyn är nästintill färdigplanerad och lite utökad.
Det som grämer mig nu är välkomstdrinken, vad bjuder man på att dricka. Champagne eller ska den sparas till tolvslaget?? Kanske får inviga systemet och köpa en liten som jag och Martin kan dela på vid 12.

Planerna får fortsättas med imorgon helt enkelt, måste köpa matchande servetter också tänkte jag. Hoppas dukningen blir som i huvudet. Isåfall blir det fint. Lite pysslig som jag är tycker jag att det är roligt. Så har knåpat ihop lite bordsplaceringskort mest för att det är roligt.

Nu ska jag sova på lite saker tills imorgon. Godnatt!

Dag 02 – Min första kärlek

Min första kärlek alltså!
Jag var ingen person som var kär i skådespelare, artister och så vidare som många andra av mina tjejkompisar var när vi var små.Jag var nog ganska sen med att intressera mig för kärlek överhuvudtaget. Jag hade mycket annat runt mig vid den åldern som tog fokus istället.

Min första riktiga crush där jag själv trodde att jag var kär första gången var i en kille ifrån England. Jag var tretton tror jag. Jag spelade rugby på den tiden och vår klubb hade ett samarbete med en klubb i England som vi åkte och hälsade på och som även kom och hälsade på oss. När de var här var en kille som hette Lewis med och vi båda blev väl lite småkära i varandra under hans vistelse här. Efter att han åkte hem hade vi daglig mejlkontakt och pratade ganska mycket. Men som sagt tretton år och en kille ifrån England, ni vet nog själva hur det gick.

Dag 1 - Om mig




Att skriva om mig själv och presentationer som man betts om i skolan har jag alltid tyckt varit svårt. Men nu kör vi, ett försök!

Jag är Nathalie Dahl, en tjej som är nyss fyllda tjugo år. Nu får jag göra "allt" och inga större åldersbegränsningar finns kvar.
Byxmyndig, Kronan 16, Myndig och redo för körkort, och till sist 20 och de flesta krogar och systemetklar. Nu behöver jag inte fylla år mer rent åldermässigt utan har åldern inne för det mesta.

Jag är en tjej som kan uppfattas som ganska blyg, men jag skulle egentligen vilja säga att jag är mer avvaktande än blyg. Jag vill ha ett hum om vad det är för människor jag har att göra med och läsa in situationen lite. Men jag är ändå en tjej med skinn på näsan som kan stå för vad jag tycker, men jag väljer mina tillfällen väl om man säger så. Jag skulle säga (Martin skulle hålla med) att jag tänker liiite för mycket i de allra flesta lägen. Analysera, reflektera, vrida och vända på saker och ting är min specialitet.

Jag har läst ett och ett halvt år på lärarutbildningen på Högskolan Väst i Trollhättan. Jag ska bli lågstadielärare och utbildningen är 3,5 år. Alltså har jag ganska exakt 2 år kvar. Skolan går bra och tentorna rullar på, hittills utan några U. (underkänt)

Min kärlek Martin och jag träffades när jag nyss fyllt 16 och har därmed alltså snart varit tillsammans i hela fyra år. Tiden går fort när man har roligt!

Jag bor ihop med min numera sambo Martin sedan drygt ett år tillbaka. En bostadsrätt på 60kvm i Trollhättan som totalrenoverades är vad vi bor i, och vi båda trivs bra. Även om Martins största dröm är att bo i hus, ett egen byggt sådant.

Mina framtidsdrömmar har blivit relativt synkade med Martins drömmar. Vi har kompromissat och tagit det bästa av två världar och skapat en gemensam framtidsvision. Gulligt va? Martin är redan nu inne i att köpa tomt på landen (inte för mycket på landet har jag dock som krav) och där skapa sin idyll med fint hus och därefter små barnsben som kommer springandes på tomten.

För att gå tillbaka till nuet och huvudpersonen i detta inlägg, MIG! Så är målet nu att gå klart skolan och sedan försöka skaffa mig ett jobb och därefter får vi se vad som händer. Innan jag är klar i skolan finns det inte mycket annat att göra.

Jag hade ju kunnat fortsätta en stund, stycke efter stycke växer fram men nu får det räcka. Som jag vill ha ett litet hum om människor i min närhet är här ett litet litet hum om mig.

Kuköping

Blev en liten natt-tur till vargön. Lillfia ångrade sig när vi försökt sova ett par timmar utan framgång. Svårt att slappna av och trötthet och hemlängtan tog över. Det går ju inte att tvinga någon att sova över om man inte vill det heller. När man väl kommer till kritan slår inget mamma och pappa i barnens värld. Inte ens världens mysigaste kusin. (inte dåligt självgod, en smula ironisk bara)
Nu har jag själv försökt sova så länge att jag inte känner mig trött.

Jag började spela lite spel på mobilen.. Wordcollapse, ganska kul spel. Här ska man hitta svenska städer. Kolla staden på understa raden, kuköping

onsdag 28 december 2011

Idol live i vardagsrummet på en vanlig onsdag

Vi leker idol, Agnes är deltagarna och jag är publik. Just nu intervjuar hon sig själv inför ett nummer och är Pär lärnström och deltagare på samma gång. Gullungen!

Vi har pysslat med massa glitter, ätit spagetti och köttfärssås och lekt med Barbie. Vi har myst med lite salta pinnar och cola.

Godmorgon(?) världen

Klockan är fem och jag vaknade för att min blåsa var full. Men inte dåligt stönig tid att vakna. Klockan är fem, jag går väl ändå inte upp klockan fem. Nej, inte min melodi. Minst halvnio en ledig dag iallafall.
Jag har dessutom sagt till Martin minst fyra ggr på 40min att lägga sig på SIN sida av sängen och ge mig mer än 30cm att ligga på. Hopplöst, men jag älskar honom ändå.

NU: expedition somna om i min oerhört fina (iallafall) sköna prickiga pyjamas.


tisdag 27 december 2011

Kusinmys

Imorgon ska vi ut och kriga i mellandagsrean och ingen är mer taggad än jag. Jag är galet shoppingsugen och det kliar riktigt i shoppingfingrarna. Bara för det kommer jag inte hitta något. Wish me good luck!

Imorgon eftermiddag efter shoppingen kommer bus-Agnes hit också. Hon ville minsann komma till kusinen och mysa,pyssla, leka med barbie och sova över. Så jag antar att det blir lite fredasmys på en helt vanlig onsdag imorgon med lite gottigheter innan vi går och lägger oss.

Rörd till tårar

Idag slappade vi hela förmiddagen. Martin vaknade upp med världens nackspärr och jag lite småbakis.
Vid tre-snåret började vi packa bilen för att åka till mamma och byta lite julklappar och så. Av mamma fick jag manikyrset och en shoppingdag med lunch. Bättre att köpa mer kläder på rean än kläder innan, så det var toppen bra.
De fick presenter av oss och de öppnade och var nöjda men vi hade ju "glömt" den största presenten i bilen. Vi hade byggt en sänggavel till de, något som de har velat ha i år och dagar. De har en 1,60 säng och då finns det inga fina att köpa. Mamma blev så glad att hon började gråta. Då är det uppskattat att ge bort presenter. Julen har varit super nu blir det ut och bråka i shoppingen istället och försöka hitta den optimala festblåsan.

Bild på mami <3

söndag 25 december 2011

Christmas is over

Nu är julafton över för i år. Som man förbereder för denna dag och så går den över så snabbt.
Jag är glad och nöjd över dagen.
Har dock saknat mami och bröderna extra idag. Julen kan vara bra men aldrig detsamma utan en fullbordad familj.
Det blir vi igen 2 januari då brorsorna kommer ner och hälsar på och vi får fira mini-jul.
Annandagen kommer att spenderad med mor min och lite julklappsbyte och så. Så julen är över fast inte helt och hållet.

En sista gång. God jul <3

lördag 24 december 2011

Dagen är äntligen här

Nu är dagen som vi väntat så länge på äntligen kommen. Halva dagen har dessutom gått.
Imorse gick vi upp tidigt, låg i sängen och kikade lite på tv och sen gjorde vi i ordning oss och åt lite frukost. Sen bytte vi julklappar. Jag har fått världens finaste klappar av världens finaste sambo. Igår fick jag en tidig påse fyllt med innehåll från bodyshop för att han hjälpte till att färdigställa affären innan öppning. Jag fick ett annat set med parfym och dylikt av honom, luktar japansk blomma. Supergod! En klocka fick jag plus att jag har två innestående presenter. Alldeles för mycket men jag är glad.

Därefter har vi träffat min släkt utan mor min som jobbar. Vi åt den traditionella julfrukosten och bytte julklappar. Fick jätte fina presenter även där. Mysigt att träffa släkten och favorit mormor. Hon blev görnöjd med sina klappar vilket gör mig lycklig.

Vi är nu hos Martins familj. Nu blir det lite bloggning från telefonen i samband med Kalle anka. Sedan blir det julfirande här med den riktiga julmaten och kvällsmys.

Alldeles alldeles underbart, för att citera det som Askungen nyss sa.

Bilder på min fina present från Martin och även jag och lilla myspojken.


fredag 23 december 2011

Nytt år - nya mål

Jag är person som aldrig har haft några seriösa nyårslöften såsom att sluta med godis, gå ner i vikt osv. Jag tycker bara det är dumt att sätta upp löften som inte hålls och därmed skapar dåligt samvete.

I denna sömnlösa natt kom kreativiteten till mig och jag har gjort ett uppslag med inspiration eller vad jag ska sträva mot det kommande året. Även om jag inte kommer hålla det är det en önskedröm om tänkt och förhållningssätt för mig själv att kunna gå till ska till och se vad jag egentligen ville eller kände vid detta tillfälle. Ganska kul att se tillbaka på om ett par år dessutom.

Ett egoistiskt peppalbum till mig själv håller på att växa fram. Positivitet var det, I LIKE!! :)

No sleep!!

Känner mig fruktansvärt gnällig. Jag tjatar om hur synd det är om mig hela tiden, vilket det absolut inte är.

Jag sover ingenting längre, och känner mig som ett vrak. Ingen ork alls men John blind vill inte komma i ge mig en normal sömnrythm. Igår somnade jag strax efter 2 och sov till 7 och bytte från soffa till säng och somnade om till halv 10. För mig som brukar sova 10h är detta inte normalt.. Får ingen sammanhängande sömn, det är väl det värsta.

Idag tänkte jag att jag ska minsann inte lägga mig förrän jag är dödstrött så jag somnar direkt.. Men klockan är halv 4 och vem är fortfarande vaken.. Jo, Anna Nathalie Dahl.

John Blund, kom tillbaka till mig!!!

torsdag 22 december 2011

Dan före dan före dopparedan

Sitter här och är galet trött, har inte sovit ordentligt på fyra nätter och börjar bli ett vrak. Nu är jag riktigt trött men ska göra allt i världen för att hålla mig vaken till åtminstone nio för att sedan hoppas på att jag sover en hel natt utan att drömma oroliga drömmar och inte kunna somna om.

Vi har fixat fint här hemma nu i alla fall, just i skrivande stund luktar det mumma och chokladfudge står ute på balkongen för att stelna.
Igår tvättade jag och sedan vek vi in allt tvätt på kvällen (vilket är ett stort steg för oss då den brukar stå i minst en vecka.) och så städade vi så nu är det rent och fint, ska bara torka golven sen också innan det är julfärdigt.

Jag kanske borde "städa mig själv" också, raka bort vinterpälsen som börjats samla sig på benen och göra någonting åt mitt hår som har suttit i tofs och knutar den senaste veckan. Duscha, raka mig, smörja in mig, måla naglarna, föna och platta ut håret så det blir lent,fint och långt kanske och allt annat som hör en tjej till att göra för att se bra (i alla fall så bra man kan) ut.



Martin och nån av pojkarna (Malte?) förra julen.

onsdag 21 december 2011

REAREAREA

Dessa plagg fick bli hemklickade från H&Ms smygstart på mellandagsrean. Kavajen har jag kollat på länge, den känns perfekt att ha ovanpå en klänning eller så utan att det ser så "propert och duktigt" ut som det annars kan göra med kavaj.
Blusen tänker jag med antingen jeans eller svarta byxor till fest, jag har alltid klänning när jag går ut och då känns det kul att gå ut i byxor för en gångs skull.
Tillsist skorna behöver jag inte säga så mycket om, de är bara sjukt snygga.



tisdag 20 december 2011

Pepparkaksbak

Bak hos mamma med myskusiner, Agnes, Malte & Melker.

Djupa tankar

Det är lite mycket som cirkulerar i mitt huvud just nu. Det mesta är inte direkt viktigt men det gnager ändå i huvudet på mig.

Min hjärna har jobbat på högvarv med mycket existentiella frågor och andra tankar kring mitt liv den senaste månaden. Det har vänt upp och ned på min livsbild och även bilden av många människor i min närhet. Det är både på gott och ont kan man säga. Jag vet inte om någon ändrats men jag har fått mycket annat perspektiv på saker och ting. Mycket positivt som vilken underbar sambo jag har, en halv men fin familj och en del riktigt fina vänner. Dock har jag även fått andra perspektiv på en del som inte är lika positivt. Jag vet att jag har det bra och har mycket positiva underbara människor i min närhet som jag är oerhört glad för.. Trots det gör de negativa så himla mycket ondare och är lätt att falla tillbaka på och lägga mycket kraft och energi på den man just fått insikten i att man absolut inte ska göra.

Ett nyårslöfte till mig själv? Bli bättre på att prioritera rätt saker och ta vara på det bra i livet? Lättare sagt än gjort!

Med dessa djupa innersta tankar säger jag godnatt och sov gott. Imorgon ska jag vakna och vara positiv och blicka framåt.

Over and out!

lördag 17 december 2011

Julen är (snart) här!

Idag är det en vecka kvar. Vid den här tiden nästa vecka sitter jag förmodligen i svärföräldrarnas soffa och är alldeles mätt av god mat och gott julgodis.

Idag har jag och Martin varit på jul på Liseberg. Det var jättemysigt att bara vara vi och ha mysigt en dag. Jag är supernöjd.

Vi åkte förbi Ikea på vägen hem och hittade en schäslong ii fyndhörnan, nedsatt 40% och jag är så glad. Den var samma serie som vår och i samma färg så den kändes som given för oss. Det blir lite ommöblering imorgon så blir det nog toppen.

Vi fick med oss några till julklappar ifrån Göteborg som jag nu slagit in. Vår gran börjar bli knökad med paket, antingen mindre paket eller större gran.

Nej, nu längtar jag efter julen och jag är redo och bara inväntar den. Mysigt!

onsdag 14 december 2011

Nu är det jul här i vårt hus

Häromdagen tog vi oss upp på vinden för att plocka ner lite julpynt. Numera har vi ljusgirlang på balkongen, julgardiner, röda ljus och en superfin pyntad julgran med massa fint inslagna klappar under.

Tidigare ikväll satt jag dessutom och gjorde egna julkort som ska skickas iväg. Julstämningen börjar komma sig smått smygandes men det eviga regnet och blåsten förstör lite.


söndag 11 december 2011

Fredagsmys

Ikväll har jag varit på fredagsmys hos Linda i hennes nya lägenhet. Den var superfin! Hon har fått gör fint på bara så kort tid.

Vi åt godis i mängder och drack lite vin framför idol. Jättemysig fredag. Precis vad jag kände att jag behövde.

Tack Linda!

lördag 10 december 2011

Föräldrar

Martin och jag funderar på att bli katt-föräldrar. Jag kan inte riktigt bestämma mig för ifall jag vill än eller inte. Jag brukar inte vara sådär överväldigande förtjust i katter. Jag tycker ofta att de är lite oberäkneliga och inte går att säga till på samma sätt som exempel en hund. Samtidigt lär jag ju känna vår katt och vet hur den är så jag tror att det blir en stor skillnad. Martin har haft katt hela livet och saknar en katt, så han har inga som helst problem med en liten misse. Vi får se hur detta utvecklar sig, vi sa att vi skulle sova på saken och bestämma oss imorgon.



Vi har mejlat en tjej om två katter vi är lite intresserade av


Vi funderar på den svartvita och/eller den helgrå med lite vitt på. Martins syster tycker att vi ska köpa två, så de slipper vara ensamma men jag är inte övertygad. Jag är trots allt hemma en hel del när jag pluggar och har hemstudiedagar. Vi får se..Den som väntar på något gott.


Bilder lånade ifrån http://www.blocket.se/alvsborg/Kattungar_soker_nya_hem_36920009.htm?ca=16&w=1&last=1

Fredagsmys

Ikväll har jag varit på fredagsmys hos Linda i hennes nya lägenhet. Den var superfin! Hon har fått gör fint på bara så kort tid.

Vi åt godis i mängder och drack lite vin framför idol. Jättemysig fredag. Precis vad jag kände att jag behövde.

Tack Linda!

fredag 9 december 2011

9 dagar in i december och det är höststorm ute. +5 grader och ösregn. Har kommit hem genomblöt med ett trasigt paraply som blåst sönder och ser ingenting pga glasögonen. Någon borde uppfinna gladögonsvindrutetorkare. Den du! Nu har jag iaf satt på mig torra kläder och gjort en varm kopp te. Så räknar jag med att hålla mig inomhus resten av dagen, på sin höjd springa till parkeringen och sätta sig i bilen om jag måste.


torsdag 8 december 2011

Te och nybakat bröd

Just i skrivande stund sitter jag vid köksbordet och har en riktigt mysstund med mig själv (jag vet att det lät fel, men inget sexuellt överhuvudtaget. ;) )
Jag har kokat mig en kopp te och inviger en av kopparna jag fick i födelsedagspresent av mamma. Martin har bakat bröd så en nybakt kvällsmacka till teet blir det. Toppen på det är tända ljus och så är det snöblandat regn ute så det känns faktiskt riktigt mysigt. Första gången på ett par dagar som det faktiskt är riktigt skönt att vara ensam.

Tidig morgon i skolan, men dock bara en och en halvtimmes redovisning sen börjar min helg :)



onsdag 7 december 2011

Allt blir inte som man tänkt sig

Ibland eller egentligen ganska ofta då blir det inte som man har tänkt sig. Mycket tankar har kommit ikapp mig de senaste om livet och dess med- och motgångar. Jag försöker fokusera på medgångar men ibland är det för orättvist för att klara av. Man märker vilka som finns där för en i det jobbiga och då både positivt överraskande och även negativt. I tider som dessa är jag underbart glad för de positiva och jag ser fort vilka personer jag ska prioritera mest tid på. Martin, du är min klippa både upp och ner. Du står alltid vid min sida, min livskamrat. Du är värd mer än guld. <3 dig! Det är så tryggt att smita in i din välordnade garderob och ta din gamla inte så flitigt använda pyjamas och sedan krypa ner bredvid dig i sängen och känna sig nästan lite som ett bekymmerslöst barn igen. I alla fall så tryggt att veta att det finns. Du är så fin när du sover.

Djupa tankar och känslor idag. Tur att det är min blogg och att jag bestämmer.

tisdag 6 december 2011



I fredags kväll togs Linn & Karin ifrån jordelivet och tog vägen mot himlen. Linn fick jag inte chansen att lära känna, vilket känns som en förlust när alla har pratat om vilken go tjej hon var. Karin, var en tjej med en enorm livsgläde och skön inställning till livet som har gett mig stora avtryck. Jag tvivlar inte på att Linn skulle gjort detsamma. Utan att tvivla kan vi i alla fall konstatera att två oerhört fina tjejer har tvingats lämna oss alldeles för tidigt. Vila i frid och Sov gott.

Linn Arenäs & Karin Hallén
02/12/11

fredag 2 december 2011

Emma

Emma är min otroligt snygga (ni ser ju själva) men skenet kan bedra. Hon är inte lika smart som hon är snygg. Den gymnasiekompis jag skrev att jag skulle träffa är Emma. Vi planerade morgondagen och därmed skjuts till vår andra kära kompis. Jag frågade om vi inte kunde samåka eftersom vi ändå passar på att hälsa på svärisarna som bor på samma ort som Emma. Men det uppfattade hon aldrig och hon svarade att vi säkert kunde samåka men fick sms förut idag.

Hej!
Alltså ingen i min familj är sugen på att köra Vara - Thn - Lidköping men jag har en annan lösning. Du kan kanske komma till mig och sova här så fixar vi skjutsen fram och tillbaka.

Hon missade totalt att vi också ska vara i Vara och hon trodde på fullaste allvar att jag bad de att åka 10 mil omväg för att plocka upp mig. Inte ens jag är så dum! Du är söt Emma, du ger mig riktigt härliga skratt.









torsdag 1 december 2011

Min kommande helg

Idag har jag jobbat i klassen jag gjort praktik i. Det var jättehärligt att träffa barnen igen, dem är så goa, riktiga små godingar hela högen. Man får ännu mer bekräftelse på att man faktiskt valt rätt jobb i framtiden.

Ikväll har vi också varit på VIP-öppning på BodyShop på Överby. Martins arbetskollegas fru har öppnat affären och det var trevligt. Fick köpt lite julklappar och även Martin köpte en julklapp till mig så nu vet jag återigen vad som väntas i paketen på julafton, som vanligt efter 4 år tillsammans.

Imorgon ska jag ha lite kalas igen för morbror med barn. Så imorgon blir det marängsvisch i riktig barnkalas-anda eftersom att de små livet älskar glass. Det ska bli mysigt.

På lördag vankas fest i Lidköping med två tjejer från gymnasiet som jag inte träffat på evigheter. Så det blir finemang.